NEPOŠTIVANJE MJERA / Poduzetnički bunt diljem Hrvatske - U Zagrebu otvorio teretanu pa završio u pritvoru. U Čakovcu dijelili kavu za van

Image
Foto: RTL

Jutrošnje uhićenje nije obeshrabrilo sve, pa je tako prve treninge već večeras i otvaranje na silu najavio i jedan kondicijski centar u Dugom Selu.

1.2.2021.
18:30
RTL
VOYO logo

S jedne strane oprezno zadovoljan Stožer, a s druge bunt poduzetnika koji su počeli s najavljenim prosvjednim akcijama. Ne svi, dio revoltiranih kršio je mjere dijeleći kavu za van, a zagrebački poduzetnik zbog otvorene teretane sada sjedi u policijskom pritvoru. 

1.veljače uz otvaranje na silu tek nekoliko poduzetnika. Jedan od njih bio je i ovaj vlasnik teretane sa zagrebačke Trešnjevke. Usprkos zabrani, kaznama koje se kreću i do 70 tisuća kuna i mogućnosti zatvora od 2 do 3 godine, počeo je s radom jutros, ali ga je interventna policija u tome spriječila. Priveli su ga na ispitivanje.

Netom prije, čekao je svoje redovite vježbače. Ali i policiju, pa je spavao, kaže, na podu u teretani.

"Ako me spreme u zatvor uštedjet ću si pare za nekoliko mjeseci ili godina kolko bude, hrane, spavanja, jer sad ionako sa 4000 imam troje djece na fakultetu dvoje na privatnom, dakle s mojim stanovanjem i hranu, da sam David Copperfield ne bi mogo pokriti sve", rekao je Andrija Klarić, vlasnik teretane.

Legitimirani su svi, pa i oni koji nisu ulazili u objekt već su samo podržali čin neposluha. Uz oca je i kći koja također radi u teretani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pobuna na pomolu? /

Čak 103 lokala 1. veljače na silu otvaraju vrata: 'Bit će kao u dobra stara vremena - muzika, konobar, dobar dan, izvolite'

Image
Pobuna na pomolu? /

Čak 103 lokala 1. veljače na silu otvaraju vrata: 'Bit će kao u dobra stara vremena - muzika, konobar, dobar dan, izvolite'


"Malo sam iznenađena što ima više policijskih auta nego vježbača u teretani, ali eto očito smo opasni", rekla je Duga Klarić, kći vlasnika teretane.

"Zbog svih tih nelogičnih mjera, predugo ovo traje tak da ljudima treba dat da rade normalno, žive jer ovo više ne vodi nikuda", rekao je Vjeko Kovač, Zagreb.

Prvi trening je održan u 6 ujutro. Ukupno je u tri termina prije privođenja bilo 10-ak vježbača itekako, tvrde, svjesnih posljedica.

"Došla sam vježbati. Da. Ovdje sam vježbačica već godinu dana sa svojim partnerom. I ne slažem se s odlukom stožera da gymovima i dvoranama ne dozvoljava rad", ispričala je Petra Barbarić,vježbačica. Stožer koji zbog korone brani dio otvaranja - odgovara: "Potpuno nam je jasno da je teško svima koji ne mogu raditi svoj posao u ovim vremenima. I to nije nikakav izum ili samovolja HR stožera. Barovi i teretane su zatvoreni diljem Europe i diljem svijeta", rekao je Davor Božinović (HDZ)
načelnik Stožera civilne zaštite RH.

A pravna podrška u postupku za one koji su otvorili poput vlasnika teretane pak stiže od Udruge glas poduzetnika.

"Ovo što je gospodin Klarić napravio danas je jedan herojski čin na koji je državna vlast odgovorila represijom", rekao je Dražen Oreščanin, Udruga glas poduzetnika. No, ugostitelji od najavljenih, namanje 100 lokala samo u Zagrebu - odustali.

"Nisu sad u situaciji da mogu si pokriti još jedan takav trošak kad su već u dugovima. To smo i očekivali. Mi kao udruga nismo poticali na takav prosvjed", rekao je Zdravko Karna, potpredsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Ipak, prosvjedno dijeljenje kave dogodilo se u Čakovcu i Varaždinu.

"Podijelili smo sveukupno 390 kava. Od nje smo dobili natrag samo pozitivne komentare i apsolutnu podršku", rekla je Dena Pavlović, vlasnica kafića u Čakovcu.

Ali zato nezadovoljni poduzetnici izlaze na Trg bana Jelačića u Zagrebu u srijedu kada će se održati prosvjedna akcija.

"Sve smo zamolili da u svojim izjavama budu pristojni i da se drže epidemioloških mjera. Očekujem između 1000 i 2000 ljudi", rekao je Dražen Oreščanin, Udruga glas poduzetnika. Smeta ih što su jedni otvoreni a drugi pod ključem. Poput toplica u kojima nema mjera koje teretane smatraju da mogu provesti.

"Ako me strpaju u Remetinec onda ću tamo organizirati treninge. Palo mi je napamet. Tamo čini mi se da Sanader ima viška kilograma pa ću njega pokušat nagovoriti da ga trening pa da mu ne bude dosadno i da praksu stičem", ispričao je Klarić. 

Jutrošnje uhićenje nije obeshrabrilo sve, pa je tako prve treninge već večeras i otvaranje na silu najavio i jedan kondicijski centar u Dugom Selu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo