POČINJE ZIMA U PUNOM SMISLU TE RIJEČI: / Danas se Hrvatska budila u minusu, a potkraj tjedna snijega bi moglo biti i na Jadranu

Image
Foto: PIXSELL, Tino Juric

Temperature su se spustile ispod minusa i u nizinima, a do kraja tjedna snijega će biti posvuda.

27.11.2017.
7:53
PIXSELL, Tino Juric
VOYO logo

Danas će u većini zemlje biti djelomice ili pretežno sunčano. Ujutro i prijepodne još će biti oblačnije, s mogućnošću mjestimične kiše na istoku unutrašnjosti i na južnom Jadranu.

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar dok će na Jadranu i dalje puhati jaka bura s orkanskim udarima, osobito podno Biokova i Velebita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROBLEMI U PROMETU: Zbog olujne bure zatvorena je dionica autoceste A1, ne krećite na put bez zimske opreme

Jutros u 7 sati u zagrebačkom Maksimiru izmjereno je -2 stupnja Celzijeva što ipak nije hladnije od -5,3 koliko je, primjerice, izmjereno u Bednji ili -3,2 koliko je izmjereno u Krapini. Ipak, najhladnije je jutros, po običaju, izmjereno na Zavižanu, -9 stupnjeva.

Do kraja dana temperature će iznositi do 7 stupnjeva u unutrašnjosti te do 12 na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novog snijega bilo je na području Plitvičkih jezera gdje bijeli pokrivač sada mjeri ukupno 15 centimetara i u Delnicama gdje sada ima 12. No i tu Zavižan odnosi pobjedu sa 37 centimetara debelim snježnim pokrivačem.

Do kraja tjedna temperature se neće previše mijenjati pa će nas tako i narednih dana buditi niske temperature, ponegdje i minusi. A DHMZ-ova sedmodnevna prognoza od sredine tjedna predviđa snijeg, ne samo u gorju, nego i u nizinima, a potkraj tjedna snijeg bi mogao pasti i na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo