mamić i društvo pred sucem / Počelo suđenje koje iščekuje cijela Hrvatska, Mamić tvrdi: 'Optužnica je gnjusna laž!'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Uskok Zdravka Mamića u prvoj potvrđenoj optužnici tereti da je izvlačeći novac iz Dinama nezakonito zaradio najmanje 52 milijuna kuna, a njegovog brata Zorana za protupravnu imovinsku korist od 38 milijuna kuna

27.4.2017.
10:53
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na osječkom Županijskom sudu u četvrtak u 10 sati počelo je suđenje bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru koje Uskok tereti da su taj klub oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Među optuženima je i Zdravkov brat Zoran Mamić, koji se jutros nije pojavio u sudnici. 

Uskok Zdravka Mamića u prvoj potvrđenoj optužnici tereti da je izvlačeći novac iz Dinama nezakonito zaradio najmanje 52 milijuna kuna, a njegovog brata Zorana za protupravnu imovinsku korist od 38 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ovog slučaja koji je u travnju prošle godine premješten u Osijek zbog Mamićevih poznanstava s troje zagrebačkih sudaca Uskok je naknadno, zbog izvlačenja novca iz Dinama pokrenuo još tri istrage, a Mamić je podnio ostavku na dužnost u tom klubu. Uskok sumnja da je u svim slučajevima iz Dinama izvučeno preko 280 milijuna kuna.

Nakon pripremnog ročišta za osječko suđenje krajem siječnja Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da je ukupno predloženo oko tri tisuće dokaza te da su 'porekli sve navode optužnice'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić je, pak, u izjavi novinarima tada ponovio da je riječ o 'politički motiviranom procesu', ali da je zadovoljan što će u sudnici 'moći dokazati svoju nevinost'.

Radi se o jednom od najiščekivanijih suđenja u Hrvatskoj, za koje je predloženo saslušavanje ukupno 76 svjedoka, među kojima i bivših hrvatskih nogometnih reprezentativaca koji su surađivali s Mamićima. Izdvajaju se Luka Modrić, Dejan Lovren, Eduardo da Silva, Gordon Schildenfeld, Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku suđenja Mamić, Vrbanović i Pernar su rekli da se ne osjećaju krivi. 

"Ne razumijem optužnicu, niti je slušam. Nebitna je za moju obranu. To je najgnjusnija laž. Ja neću lagati zato vam ponavljam: ne razumijem ovu optužnicu", rekao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo