važna informacije / Počela nova regulacija prometa u zoni Branimirove tržnice: Pogledajte što se mijenja

Traženju novog prometnog rješenja pristupilo se zbog velikih količina vozila, pješaka, biciklista i tramvaja

29.3.2019.
15:57
VOYO logo

U zoni Branimirove tržnice uvodi se nova organizacija prometa s ciljem povećanja propusne moći na raskrižjima i poboljšanja prometne situacije,objavio je danas Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. 

Kako se navodi u priopćenju, traženju novog prometnog rješenja pristupilo se zbog velikih količina vozila, pješaka, biciklista i tramvaja koji u periodima vršnog opterećenja stvaraju repove čekanja na raskrižjima i neodrživu prometnu situaciju koju više nije moguće riješiti samo preraspodjelom zelenih vremena unutar ciklusa signalnih programa semaforskih uređaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prometni elaborat nove organizacije prometa u zoni Branimirove tržnice izrađen je na temelju brojanja prometa i analize prometnih zahtjeva te je ishođena prethodna suglasnost Službe za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke kao i Vijeća gradske četvrti Donji grad.

Lijevo skretanje iz Strojarske u Branimirovu

Između ostalog, omogućuje se lijevo skretanje iz Strojarske u Branimirovu, što daje novi transverzalni pravac između Vukovarske i Branimirove. Naime, danas postoje samo dva: Miramarska i Držićeva, koji su međusobno udaljeni 1,6 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskom uredu kao ključne promjene ističu: – ukidanje lijevog skretanja u Branimirovu prema istoku iz smjera Držićeve, odnosno iz smjera Trga kralja Petra Krešimira IV. i Šubićeve – uvođenje jednosmjerne regulacije prometa Kružićevom ulicom prema jugu (ulica uz zapadnu stranu Branimirove tržnice)

Novi prometni pravci

– omogućavanje lijevog skretanja iz Kružićeve u Branimirovu prema istoku (prema Maksimiru, Dubravi, Sesvetama) – omogućavanje lijevog skretanja iz Strojarske ceste u Branimirovu prema zapadu (prema Gl. kolodvoru) – na zapadnom privozu (kraku) raskrižja Branimirove s Držićevom jedan trak za lijevo skretanje prema sjeveru (prema Trgu kralja Petra Krešimira IV. i Šubićevoj) postaje trak za ravno prema istoku (Maksimiru, Dubravi, Sesvetama).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi prometni pravci: – iz Šubićeve u Branimirovu prema istoku: Šubićeva – desno preko Trga kralja Petra Krešimira IV – oko kružnog raskrižja pa natrag – desno u Kružićevu – lijevo u Branimirovu – iz smjera Ul. kneza Mislava ili kraljice Jelene u Branimirovu prema istoku: desno u Kružićevu – lijevo u Branimirovu – iz smjera Branimirove ili Držićeve do Kružićeve/Branimirove tržnice: Branimirovom prema zapadu – desno u Ulicu kraljice Jelene prema sjeveru – desno na Trgu kralja Petra Krešimira IV. – desno u Kružićevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo