SPREMA LI SE POBUNA PROTIV ĐAKIĆA? / Hvidra prvo otkazala odlazak u Vukovar, a onda povukla znakoviti potez

Image
Foto: Pixsell

Dakle, s jedne strane je Predsjedništvo Hvidre odgodilo održavanje sportskih igara kako se 'braniteljima ne bi manipuliralo', dok s druge strane dopuštaju svojem ogranku da organizira put u Vukovar

3.10.2018.
14:10
Pixsell
VOYO logo

Zastupnik HDZ-a i predsjednik Hvidre JosipĐakić prošlog je tjedna objavio kako udruga kojoj predsjeda neće održati sportske igre koje su se trebale održati u Vukovaru i preklopiti s najavljenim prosvjedom u tom gradu.

"Penava se pokušao manipulativno poslužiti igrama invalida Domovinskog rata za politički ili neki drugi cilj", poručio je tada Đakić dodajući kako u prosvjedu on osobno neće sudjelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čini se da Hvidra po pitanju protesta u Vukovaru nije jedinstvena. Naime, na Facebook stranici omiškog ogranka Hvidre objavljen je post u kojem stoji da Hvidra Omiš u potpunosti podržava prosvjed te čak i organizira prijevoz do Vukovara za zainteresirane, a sve nakon zelenog svjetla Predsjedništva udruge.

Dakle, s jedne strane je Predsjedništvo Hvidre odgodilo održavanje sportskih igara kako se 'braniteljima ne bi manipuliralo', dok s druge strane dopuštaju svojem ogranku da organizira put u Vukovar. Ova kontradiktornost vrlo je zanimljiva, a vrijeme će pokazati je li Đakić nakon svega izgubio podršku vrha Hvidre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A do tada, prenosimo objavu omiške Hvidre:

"HVIDR-a Omiš od početka u potpunosti podržava PROSVJED U VUKOVARU, 13. listopada 2018. kojim se zahtijeva prekid šutnje hrvatskih državnih institucija o ratnim zločinima i procesuiranje svih odgovornih za ubijene kao i za brojne osobe čiji najmiliji bespomoćno već 27 godina tragaju za istinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlukom Predsjedništva, HVIDR-a Omiš će organizirati odlazak na prosvjed. Stoga pozivamo sve zainteresirane za ovaj događaj da se što prije jave u PROSTORIJE UDRUGE Četvrt Vrilo 5, Omiš ili na TELEFON 021 863 474, kako bi na vrijeme mogli izvršiti pripreme", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo