RASPLAMSANI SUKOB / Pljušte teške riječi! Šeks traži opoziv Milanovića, za RTL kaže: 'Radi se o osobi koja je spletkar, najobičnija protuha, jedna hulja i propalica!'

Stekli su se uvjeti za Milanovićev opoziv, smatra Šeks, a prvo bi pokrenuo postupak njegove privremene spriječenosti

28.3.2021.
18:35
VOYO logo

Političko-pravosudni sukob poprima nove dimenzije. Ono što je počelo neslogom oko izbora predsjednika Vrhovnog suda nastavljeno je svađom i uvredama, pa svjedočimo apsurdima i raspravama ispod svakog nivoa.

Predsjednik Republike aktivan je i danas na Facebooku, a u sve se upleo veteran HDZ-a. Vladimir Šeks Milanovića bi opozvao, ali i pozvao mu liječnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sagu koja je prešla granice dobrog ukusa uključili su se politički akteri i pozicije i opozicije.

Je li predsjednik Republike pretjerao? Vladimir Šeks smatra da jest, i nastavlja u sličnom stilu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
rat riječima se nastavlja /

Milanović nastavlja sa žestokom paljbom! Objavio cijelu poruku upućenu Pupovcu: 'Falsificirao je našu korespondenciju'

Image
rat riječima se nastavlja /

Milanović nastavlja sa žestokom paljbom! Objavio cijelu poruku upućenu Pupovcu: 'Falsificirao je našu korespondenciju'

"Radi se o osobi koja je spletkar, koja je jedna najobičnija politička protuha, jedna hulja, jedna propalica", oštro će za RTL Vladimir Šeks.

Stekli su se uvjeti za Milanovićev opoziv, smatra Šeks, a prvo bi pokrenuo postupak njegove privremene spriječenosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom postupku gdje se utvrđuje privremena spriječenost predsjednika Republike da obnaša svoju dužnost, prvo se provodi psihijatrijsko vještačenje o ubrojivosti, istodobno DORH bi trebao provesti izvide, da se izvidima utvrdi kaznenopravna odgovornost -  prijetnje, ucjene, nasrtaj na ustavni poredak", dodaje Šeks. 

U HDZ-u se ograđuju od stavova Vladimira Šeksa. Milanović pak u podužoj objavi na facebooku o MIloradu Pupovcu, osvrnuo se i na Šeksa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok završavam tekst, javljaju su udbaški drukeri Puhovski i Čingli Lingi Superhik Sova Šeks (ćera prikladno parkirana za predsjednicu najvećeg Suda u Osijeku)."

Pravi obračun možda tek uslijedi. Do tada Milanović se koncentrirao na Pupovca, koji je jučer objavio njegove poruke. Sada je Milanović objavio iste, ali dopunjene, a poruka glasi ovako:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ti, Sačić i Zekanović zajedno za apsolutne ovlasti Njonje. Bravo, Milorade! Tražit ću da USKOK istraži motive. Takve stvari se rade samo za novac i ekvivalentne usluge. Krasno društvo.“ 

Pita se Milanović, srami li se Pupovac biti u društvu Sačića i Zekanovića i zašto je ta prva rečenica i datum slanja prikriven.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milorade, da nisi falsificirao, ne bi jučer mogao lagati. Već bi morao reći samo istinu: da sam te ranije dobronamjerno upozoravao na Njonjinu grabež i prokazivao namjeru kojom Njonjo želi ozakoniti svoju despociju. I ništa više. Jesu to bili pritisci? Nisu. Objavi, lopino, i te poruke, ali ne kradi, tako ti boga. Pitao sam istoga dana kada ste, jataci, podržali uzurpatora Njonju, a ja pozvao javnost da „pomno prati kakvu će nagradu od vladajućih dobiti ti jataci, njihova rodbina i svi s njima povezani ljudi“. Jer, ponovit ću, za korupciju se mora biti kažnjen."

Jezik kakav je sada na političkoj sceni predsjednika, ali i ostalih, svakako nije dobar - smatraju komunikacijski stručnjaci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na dugi rok to dovodi do urušavanja u povjerenje u institucije, i govori loše o obnašateljima visokih dužnosti, i pitamo se tko je to izabran. Sada treba smiriti loptu, vidjeti koje su teme otvorene, i vidjeti kako ih riješiti, jer u glavama ljudi sada vlada kaos", kaže profesorica komunikologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Smiljana Leinert Novosel.

Za Milanovićev opoziv kojeg traži Vladimir Šeks, potrebna je dvotrećinska većina u saboru - što je neostvarivo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije zastupnika

"Ne vidim osnove za opoziv, ne vidim da je kršio neke zakone", kaže Stjepo Bartulica.

"Predlažem Šeksu da za početak se posluži HDZ-ovom metodom i napravi šator ispred predsjedničkog ureda", kaže Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik je izabran izravno, na izborima, i ne može ga tanka većina opozivati, od te inicijative nema ništa, ali ako ima neka inicijativa za opoziv te štetočine Šeksa - to ću rado potpisati", jasno će Nikola Grmoja.

Stil, sloboda govora ili nešto treće, za neke neprimjereno, možda čak i ustavno rubno misle neki ustavnopravni stručnjaci. No za većinu to ipak nije razlog za opoziv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo