IMA POSLA... / Plenković zapošljava šefove! Rok za prijavu je 8 dana, počeo je teči u petak, a treba predati hrpicu dokumenata

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je objavila natječaj za radna mjesta četiri ravnatelja Ureda

7.2.2022.
18:23
Goran Stanzl/PIXSELL, Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U Narodnim novinama u petak je objavljen javni natječaj Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića za zapošljavanje četiri ravnatelja Ureda - onih za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Ureda za udruge, Ureda za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske i Ureda Vlade RH za unutarnju reviziju.

Oni koji se žele javiti na natječaj moraju biti brzi jer je rok za prijave 8 dana. Svi se primaju na rok od četiri godine, a stručni uvjeti koje kandidati moraju zadovoljiti su navedeni su u natječaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

URED ZA LJUDSKA PRAVA I PRAVA NACIONALNIH MANJINA – ravnatelj Ureda

Stručni uvjeti: završen preddiplomski i diplomski sveuči­lišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvenih ili humanističkih znanosti; položen državni ispit II. razine; istaknuti rezultati u području zaštite i promicanju ljudskih prava i prava nacionalnih manjina; najmanje 4 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima; znanje engleskog jezika; poznavanje rada na osobnom računalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

URED ZA UDRUGE – ravnatelj Ureda

Stručni uvjeti: završen preddiplomski i diplomski sveuči­lišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvenih, humanističkih ili tehničkih znanosti; najmanje 4 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima; položen državni ispit II. razine; aktivno znanje engleskog jezika; poznavanje rada na računalu; istaknuti rezultati u području od značaja za rad državnog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VOZAČI, PREMIJER IMA VAŽNE VIJESTI /

'Zamrzavamo cijene goriva' - objavljene i nove cifre; Komentirao i covid potvrde, ubojstvo u Rijeci i blažamu s kovanicom

Image
VOZAČI, PREMIJER IMA VAŽNE VIJESTI /

'Zamrzavamo cijene goriva' - objavljene i nove cifre; Komentirao i covid potvrde, ubojstvo u Rijeci i blažamu s kovanicom

URED ZA OPĆE POSLOVE HRVATSKOGA SABORA I VLADE REPUBLIKE HRVATSKE - ravnatelj Ureda

Stručni uvjeti: završen preddiplomski i diplomski sveuči­lišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ekonomske ili završen diplomski sveučilišni studij pravne struke; najmanje 4 godine radnog iskustva; istaknuti rezultati u području od značaja za rad državnog tijela; položen državni ispit II. razine; znanje rada na računalu; znanje engleskog jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

URED VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ZA UNUTARNJU REVIZIJU - ravnatelj Ureda

Stručni uvjeti: završen preddiplomski i diplomski sveuči­lišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvenog smjera; najmanje 5 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima od čega najmanje 2 godine na poslovima revizije; istaknuti rezultati u području od značaja za rad Ureda; stručno ovlaštenje ministra financija za obavljanje poslova unutarnje revizije u javnom sektoru; položen državni ispit II. razine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje dokumente moraju predati kandidati?

Probni rok je 3 mjeseca, a na javni natječaj mogu se prijaviti i kandidati/kinje koji nemaju položen državni ispit II. razine, uz obvezu polaganja državnog ispita sukladno odredbi članka 56. Zakona o državnim službenicima, dok državni ispit nije dužan polagati kandidat/tkinja koji ima položen pravosudni ispit.

U prijavi na javni natječaj navode se osobni podaci podnositelja prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona, odnosno mobitela i po mogućnosti e-adresa).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Uz prijavu kandidati/tkinje su dužni priložiti: životopis; dokaz o stečenoj stručnoj spremi/završenom obrazovanju (preslik diplome); presliku svjedodžbe/uvjerenja o položenom državnom ispitu II. razine (ako je ispit položen); dokaz o ukupnom radnom iskustvu i radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

a) elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji mora sadržavati podatke o poslodavcu, osnovi osiguranja, početku i prestanku osiguranja, radnom vremenu, stvarnoj i potrebnoj stručnoj spremi te trajanju staža osiguranja.

b) ugovor o radu ili ugovor o djelu ili rješenje o rasporedu ili potvrdu poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima koja mora sadržavati vrstu poslova koju je obavljao, u kojoj stručnoj spremi i razdoblje u kojem je kandidat/kinja obavljao/la navedene poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to se mora priložiti i: dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik osobne iskaznice, putovnice, vojne iskaznice ili domovnice); podatke o ispunjavanju uvjeta istaknutih rezultata u području od značaja za rad državnog tijela, sukladno članku 4. stavku 4. Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi (Narodne novine br. 77/07., 13/08. i 81/08.); dokaz o znanju stranog jezika (za radna mjesta pod rednom brojem 1., 2. i 3.); preslik stručnog ovlaštenja ministra financija za obavljanje poslova unutarnje revizije u javnom sektoru (za radno mjesto pod rednim brojem 4.), a isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata predočit će se izvornik.

"Javni natječaj za imenovanje ravnatelja ureda Vlade Republike Hrvatske provodi Komisija koju imenuje predsjednik Vlade Republike Hrvat­ske. Komisija za provedbu javnog natječaja utvrđuje listu kandidata/tkinja prijavljenih na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja te ih poziva na razgovor (intervju) radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te rezultata ostvarenih u dosadašnjem radu", stoji u oglasu te se dodaje da će razgovor (intervju) s kandidatima/tkinjama provoditi osoba koju predsjednik Vlade Republike Hrvatske za to ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolika će im biti plaća?

Za kraj, na stranicama Vlade je navedeno i da je koaficijent za plaće naveden u članku 151. a Zakona o državnim službenicima, prema kojem ravnatelj Ureda za opće poslove Hrvatskog sabora i Vladde RH ima koeficijent 3,996, ravnatelji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Ureda za udruge 3,570. Osnovica za obračun obračun plaće za državne službenike i namještenike od 1. siječnja 2021. godine iznosi 6.044,51 kuna

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo