obratio se javnosti /

Plenković: 'Krstičevićevu ostavku ne prihvaćam, i ne znam kako je predsjednica zaključila da je vojska zakasnila'

'Nijedan strateški objekt nije izgorio niti je oštećen. Sve što je bilo bitno je zaštićeno', sumirao je premijer

18.7.2017.
16:44
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u utorak u 16:30 održao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je prokomentirao kritično stanje na požarištima na splitskom području, kao i ostavku ministra obrane Damira Krstičevića, koju je podnio nakon kritika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na njegov račun. 

"Ne prihvaćam najavljenu ostavku potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića. Drugo, želim kazati da smo tijekom boravka u Splitu održali krizni stožer u vezi požara koji je krenuo u noći na ponedjeljak. Riječ je o jednom od 14 požara koji su bili aktivni. On je medijski interesantan jer je rijetkost da požar dođe do samog grada Splita. Želim se zahvaliti vatrogascima, svima koji su sudjelovali u gašenju požara koji se širio velikom brzinom", rekao je premijer, a zatim se osvrnuo i na samu izjavu predsjednice Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram se osvrnuti i na izjavu predsjednice Grabar-Kitarović koja je rekla da je vojska trebala ranije stići na požarišta. Vojska na požarište dolazi tek na poziv vatrogasaca. Ministar obrane tijekom jučerašnjeg dana temeljem svog iskustva je predvidio širenje požara te je angažirao pripadnike vojske da iz Gospića stignu u Split kako bi pomogli u gašenju. Tijekom popodneva temeljem dogovora je donesena odluka o angažmanu pripadnika Hrvatske vojske. Meni nije jasno na temelju kojih informacija je predsjednica donijela zaključak da je vojska prekasno stigla na požarišta", dodao je Plenković. 

"Nijedan strateški objekt nije izgorio niti je oštećen. Sve što je bilo bitno je zaštićeno. Naravno da ljudi koji su se osjetili ugroženi, mogu biti nezadovoljni, nalažost, neki su sami branili svoje kuće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kratko sam pričao s Krstičevićem, rekao sam mu da se smiri i da ne prihvaćam njegovu ostavku. Može biti izrazito ponosan na ono što radi kao ministar obrane. Ima još puno toga za dati Hrvatskoj."

"Jesam li ja došao sinoć u 23 sata ili jutros u 8 sati u Split, ne bi puno toga promijenilo. Važno je da su Vlada i sve nadležne službe bili koordinirani", zaključio je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo