misteriozan povratak / Plenković vratio starog savjetnika: 'Ne znam ništa o prijevremenim izborima, došao sam pomoći'

O novoj poziciji Roberta Kopala nije stigla nikakva službena obavijest, već je Kopal viđen kako izlazi iz zgrade Vlade pa su ga dočekali s brojnim pitanjima

10.9.2018.
13:40
VOYO logo

Bivši državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova i bivši savjetnik premijera Plenkovića ponovno je zauzeo poziciju staru poziciju uz šefa Vlade, što ide u prilog sve češćim špekulacijama iz političkih krugova o prijevremenim izborima. 

Podsjetimo, Kopal je na vlastiti zahtjev 31. kolovoza na zatvorenoj sjednici Vlade razriješen s mjesta državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova, a za manje od dva tjedna postao je savjetnik premijera za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O novoj/staroj poziciji Roberta Kopala nije stigla nikakva službena obavijest, već je Kopal viđen kako izlazi iz zgrade Vlade pa su ga dočekali s brojnim pitanjima. 

"Došao sam pomoći, ponovno sam posebni savjetnik premijera zadužen za nacionalnu sigurnost i dajem svoj doprinos", kazao je Kopal novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje radi li se o pripremanju terena za moguće prijevremene izbore, Kopal odgovara: 'Došao sam pomoći, to je na premijeru da odluči', dodavši kako nisu razgovarali o toj temi te kako je, u slučaju da se za to ukaže potreba, uvijek spreman pomoći.

Prethodno je Kopal već bio savjetnik premijeru Plenkoviću. Nakon što je premijer iz Vlade odstranio MOST-ovog ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, Kopal je privremeno zauzeo njegovu poziciju do imenovanja njegova nasljednika, a ranije je bio glavni analitičar u SOA-i (Sigurnosno obavještajna agencija). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo