AKTUALAC I PREPUCAVANJE / Plenković spustio Grbinu: 'Vi ste patuljak, i Bernardić je za vas gigant!' Ovaj odgovorio: 'Niste u stanju zapamtiti'

Image

Zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar rekao je da regija zahtIjeva od nas da povećamo borbenu sposobnost i broja hrvatske vojske. Plenkoviću je poručio: 'Pripremite Hrvate za rat'

15.1.2024.
11:09
VOYO logo

U Saboru je jutros započelo aktualno prijepodne. Oporba rešeta članove Vlade. Sabor će, za sada je izgledno, zasjedati 10 tjedana, do 22. ožujka, nakon čega će napraviti stanku u Velikom tjednu, a hoće li zastupnici nakon toga dobiti poziv za još jedno zasjedanje, za sada se ne zna.

Zastupnica Karolina Vidović Krišto nije bila zadovoljna dnevnim redom. "Riječ je o točki da se utvrdi legalnost imovine pravosudnih dužnosnika", kazala je nezadovoljna time koja je to točka na dnevnom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se obratila Dragani Jeckov i kazala da njezina stranka, SDSS, "promiče zaštitu genocida i ratnih zločina". "Morate biti svjesni da je jedini put do mira i suživota istina, a tu istinu sprječavaju Plenković, Božinović i Pupovac", kazala je Vidović Krišto, za što je dobila tri opomene.

Image
'LAŽI I KLEVETE!' /

Šeks o optužbi Vidović Krišto da joj je prijetio u restoranu: 'Bezobrazno me fiksirala. Rekao sam joj...'

Image
'LAŽI I KLEVETE!' /

Šeks o optužbi Vidović Krišto da joj je prijetio u restoranu: 'Bezobrazno me fiksirala. Rekao sam joj...'

"Hrvatski vojnik je u središtu politike, svim načinima ćemo privući mlade, a što se tiče obuke, kao i tečajeve je nešto o čemu ćemo razmišljati", kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar kazao je da ćemo se pod ugrozom naći pod NATO-ovim kišobranom. "Regija, zahtijeva od nas povećanje borbene sposobnosti i broja hrvatske vojske", kazao je Dretar. "Nisam zadovoljan odgovorom, pripremite Hrvate za rat", kazao je.

"Ulazimo u godinu u kojoj će se održati niz izbora. Ne želite reći kada će biti oni za Sabor. Ne želite se baviti problemom korupcije i kako vaši kolege izvlače novac iz proračuna. Time se ne želite bavite. A o nekim temama se želite, pohvalili ste se Rafaleima. Hvalite se što ćete riješiti problem plaća u javnom sektoru. Ne želite se baviti pitanjem mirovina, vi ste se odlučili na pristup Djeda Mraza", kazao je Peđa Grbin Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javio se Hrvoje Zekanović zbog povrede Poslovnika, a Jandroković mu je dao opomenu.

"Sve je Zekanović dobro detektirao, sreća da Grbin ima Bauka kao ađutanta", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je nastavio: "Zastupniče Grbin, kad mi u Saboru vas slušamo, ne samo da ste vi najveći patuljak u SDP-u, nego je i Bernardić je za vas bio gigant", rekao je Plenković.

Grbin mu je odgovorio: "Koliko je bilo samo afera, vi kao korumpirana stranka mislite da možete korumpirati hrvatske građane, umirovljenike ste bacili na koljena". Spočitnuo mu je i da "nije u stanju zapamtiti brojke: "nego ih čitate."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Kad će izbori? 'Oni će glodati kost do kraja, konzumirat će vlast i sve što im nosi do kraja'

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo