'LAŽI I KLEVETE!' / Šeks o optužbi Vidović Krišto da joj je prijetio u restoranu: 'Bezobrazno me fiksirala. Rekao sam joj...'

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Bivši predsjednik Sabora tvrdi da su razgovarali minutu ili minutu i pol i to ispred restorana. Bili su sami te kaže da Josip Šarić nije bio tamo: 'Skrenite na to pozornost jer je to još jedna njezina laž'

7.12.2023.
12:37
Josip Regović/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto objavila da je podnijela kaznenu prijavu DORH-u protiv bivšeg predsjednika Sabora Vladimira Šeksa i sadašnjeg savjetnika premijera zbog prijetnji da je "mnoge osobno ušutkao i ubio", sve je za Danas.hr komentirao i sam Šeks te je odbacio njene navode i rekao da je sve laž.

Podsjetimo, oni su se u srijedu susreli u jednom zagrebačkom restoranu, što potvrđuje i sam Šeks, ali on ima potpuno drugačiju verziju njihova razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijava gospođe Vidović Krišto je lažna, kao što je lažna i njena kaznena prijava koju je podnijela i u studenom protiv mene i Mladena Bajića. Ja sam se na trenutak susreo s njom u restoranu 'Purger'. Prethodno sam bio na ručku s Josipom Šarićem koji je otišao. Zaustavio sam se kraj nje jer me izazivački i podcjenjivački fiksirala i gledala. Rekao sam joj - 'Zašto širiš laži o meni i klevete? Ja sam se s takvima, koji su širili lažni i klevete, već obračunao pa ću se i s tobom obračunati'. Nisam joj prijetio ubojstvom kao što ona navodi, niti je Josip Šarić bio nazočan tom dijelu našeg razgovora", rekao je Šeks.

Potvrdio je da su bili sami kad su razmijenili nekoliko rečenica i da je Šarić već bio otišao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SABORSKA ZASTUPNICA /

Karolina Vidović Krišto prijavila Šeksa DORH-u zbog prijetnji: 'Rekao mi je da je on mnoge osobno ušutkao i ubio'

Image
SABORSKA ZASTUPNICA /

Karolina Vidović Krišto prijavila Šeksa DORH-u zbog prijetnji: 'Rekao mi je da je on mnoge osobno ušutkao i ubio'

Šeks je medijima danas naveo da je zastupnica već podnosila prijave protiv njega, na pitanje koliko je prijava i za što, Šeks je odgovorio: "Održala je konferenciju u Saboru 3. studenog pod naslovom 'Krivična prijava protiv Vladimira Šeksa i Mladena Bajića'. Pozivala se pritom na izjavu Ivana Jarnjaka, koju je dao kod javnog bilježnika, gdje je Jarnjak također izrekao laž da je 2005. došao meni kao predsjedniku Sabora, razgovarati, a da sam ja tada rekao da nemam vremena jer po nalogu Ive Sanadera radim kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša. Sad je ona u kaznenoj prijavi rekla kako sam povrijedio ustavni poredak, da smo ga ja i Bajić zloporabili. To je jedna definitivno luda konstrukcija, da luđa ne može biti. Još je navela da sam spriječio procesuiranje ratnih zločina krvnika s Ovčare. Cijeli niz konfabulacija, laži, neistina."

Kaže, policija ga nije kontaktirala ni vezano uz prijavu zbog navodnih prijetnji smrću zastupnici Vidović Krišto u restoranu, ali ni za prijave vezane za slučaj koji je navodila ranije na konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da on osobno neće poduzimati nikakve korake niti će podnositi kakvu prijavu protiv zastupnice Vidović-Krišto.

"Državno odvjetništvo po službenoj dužnosti treba reagirati i ocijeniti je li kaznena prijava protiv mene i Bajića osnovana, a očigledno je da nije. Ako nije, onda bi trebali odbaciti kaznenu prijavu, ali i pokrenuti postupak zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja protiv zastupnice Vidović-Krišto. A što se tiče prijave koju je 'urbi et orbi' uputila i predala DORH-u (za jučerašnju navodnu prijetnju op.a), neka DORH procijeni što je istina, je li istina ono što ja kažem ili ona", odgovorio je Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je jednom ponovio da razgovor njega i nje nitko nije čuo te da nije istina da je Josip Šarić tamo bio.

"Ona govori da je Josip Šarić bio nazočan razgovoru, a nije. Razgovor mene i nje trajao je minutu ili minutu i pol, bio je vani, izvan lokala, čekao sam dolazak taksija. Ja sam zastao kraj nje jer me bezobrazno fiksirala i Šarić nije bio nazočan. Skrenite na to prozirnost jer je to još jedna njezina laž", rekao je Šeks za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Šeks o svojoj hit kapi 'Budi odlučan': 'To je moja poruka članovima HDZ-a da budu odlučni i hrabri'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo