PLENKOVIĆ O SPORNOJ ĆORIĆEVOJ IZJAVI: / 'Na djelu je lažna hajka', ĆORIĆ: 'Odakle mi uvid u Krešićevu komunikaciju? Jednostavno...'

Image
Foto: Pixsell

Vrlo je važno da s otkloni iz bilo kakve špekulacije i najmanja sumnja da Vlada i bilo tko iz vlasti gleda tko što pise na mobitelu, to je laž, to ne stoji, to je nemoguće,

26.5.2020.
17:28
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u utorak je u Splitu komentirao, između ostalog, i izjave ministra Tomislava Ćorića upućene reporteru N1 Hrvoju Krešiću da je rubno u naftnom biznisu i da zna iz novinarskih grupa da se nije slagao s Ćorićevim odabirom članova uprave INA-e, javlja N1.

Kaže da se ministar Ćorić o tome zapravo ekstenzivno očitovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad sam prvi put imao sekundu vremena prije nego sam došao pred vas, slušao sam njegovu izjavu i navodno sporni dio zbog kojeg sad mnogi vape da on da ostavku. Treba čuti što je kazao. Kazao je da pozna nekoga tko je nešto pročitao, on to nije sam vidio, netko mu je volontirao tu informaciju."

Image
OŠTRE OSUDE IZJAVE MINISTRA ĆORIĆA: /

'Neka se on i premijer očituju otkud im uvid u privatnu korespodenciju novinara'

Image
OŠTRE OSUDE IZJAVE MINISTRA ĆORIĆA: /

'Neka se on i premijer očituju otkud im uvid u privatnu korespodenciju novinara'

'Nitko iz vlasti ne gleda tko što piše na mobitelu'

Premijer kaže kako je vrlo važno da se otkloni iz bilo kakve špekulacije i najmanja sumnja da Vlada i bilo tko iz vlasti gleda tko što piše na mobitelu. Napominje da je to je laž, to ne stoji, to je nemoguće i da ne može član Vlade vidjeti bilo čiju korespondenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je da je on kada je sada čuo Ćorića shvatio što je rekao:

"On je rekao da pozna nekoga tko mu je to prenio. To je ogromna razlika, krucijalna razlika, kada sam prvi put davao izjavu nisam znao za to, kada sam odlušao što je rekao, to je sada lažna hajka na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema slušanja, nema prisluškivanja, nema uvida u grupe, u sms-ove, to je laž. To Ćorić nije rekao i to je važno da se sada čuje od mene. On je prepričao što mu je netko rekao i to je sasvim druga situacija", zaključio je premijer.

Ćorić: 'Odbacujem teze o bilo čemu nedopuštenom'

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić demantirao je tvrdnje o difamaciji i praćenju interne komunikacije Krešića koji mu je postavio pitanja o Memorandumu Ine i Janafa naglasivši da odlučno odbacuje teze o ili bilo čemu nedopuštenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dakle, prije svega referirat ću se na činjenicu kako mi je žao da je dio medijske javnosti moju izjavu, odnosno odgovor novinaru, iskoristio za tezu o praćenju, prislušivanju i bilo kakvoj nedopuštenoj radnji. Nikada u životu mi ne bi palo na pamet ni na koji način zadirati u privatnost bilo koga, a posebice ne novinara. Odlučno odbacujem bilo kakvu mogućnost nečeg takvog'' rekao je za Hinu ministar Ćorić.

Osvrnuo se i na medijske navode kako je u svojem odgovoru insinuirao da novinar radi za nečije interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moja teza izrečena na današnjoj presici bila je ništa drugo nego odgovor na pitanje, u kojem se pokušalo implicirati da sam ja pokušao prodati nacionalne interese Republike Hrvatske, odnosno dovesti ih u pitanje. To nisam, ne činim i nikada neću učiniti. Svi oni koji na bilo koji način budu implicirali u tom smjeru doživjet će od mene uvijek isti odgovor'', kazao je Ćorić.

Dodao je i svoje objašnjenje prozivanja novinara pozivanjem na njegovo pisanje u zatvorenim grupama na društvenim grupama, ali i na mogućnost traženje zadovoljštine pred sudom, što je kao mogućnost već najavilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U ovom konkretnom slučaju, riječ je o tome da sam jednostavno dobio informaciju koju sam podijelio s novinarom na samoj presici i to je sve. Ako se itko smatra oštećenim, naravno da ću se odazvati pozivu suda i aktivno sudjelovati u raspravi.'', kazao je ministar Ćorić.

'Informaciju sam dobio iz novinarskih krugova'

Na upit otkud mu uvid u korespondenciju novinara odgovorio je: ''Jednostavno, tu sam informaciju dobio iz novinarskih krugova''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Još jednom, prije svega, pozivam sve one koji su zainteresirani za ovu temu, a tema je bila Memorandum o razumijevanju između Ine i Janafa, da pogledaju cijelu današnju presicu na tu temu koja je trajala 40-tak minuta da vide da sam jasno odgovorio na sva moguća pitanja i stojim na dispoziciji za daljnja moguća pitanja hrvatske javnosti. U međuvremenu je Memorandum o razumijevanju između dviju strana objavljen, i u tom kontekstu za sve dodatne upite bit ću na raspolaganju'' kazao je Ćorić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo