'HDZ – Središnja snaga razvoja Hrvatske' / Plenković predstavio svoj program: 'Spreman sam se sučeliti s Milanovićem!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako kaže, ovim programom želi podijeliti svoju viziju uspješnog HDZ-a i Hrvatske, dok mu je glavna misija vratiti povjerenje birača

8.7.2016.
12:07
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Andrej Plenković, jedini kandidat za mjesto predsjednika HDZ-a, predstavio je danas u središnjici stranke svoj program pod nazivom "HDZ – Središnja snaga razvoja Hrvatske".

Kako kaže, ovim programom želi podijeliti svoju viziju uspješnog HDZ-a i Hrvatske, dok mu je glavna misija vratiti povjerenje birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To namjeravam učiniti vjerodostojnom i dosljednom politikom stranke. Svjesni smo naših temeljnih vrijednosti i političkog spektra kojem pripadamo", rekao je Plenković.

Dodao je kandidat za HDZ-ovog predsjednika da je spreman na sučeljavanje sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem, a o SDP-ovom savezu s HSS-om kaže da se "očito radi o nekoj matematici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je žaljenje zbog te HSS-ove odluke jer je ona, kako je rekao, donesena u vremenskom pritisku. Poručio je i kako bi mu bilo draže da su imali još neko vrijeme da se HDZ, kao glavni lider Domoljubne koalicije, konsolidira zbog održavanja unutarstranačkih izbora te da su imali više vremena za razgovor.

Napominjući kako tu odluku Glavnog odbora HSS-a poštuje, Plenković je kazao i da veliki broj članova HSS-a i brojnih dužnosnika diljem Hrvatske izvrsno surađuje s HDZ-om, a svi HDZ-ovi euro zastupnici odlično surađuju i s HSS- ovom MarijanomPetir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petir u Europskom parlamentu od mene sjedi tri metra, a SDP-ov Tonino Picula oko 70 metara dalje, što dovoljno govori gdje HSS po svom svjetonazoru i programu pripada", rekao je.

Plenković je, upitan o mogućem oduzimanju diplome zamjeniku predsjednika HDZ-a Milijanu Brkiću i hoće li, ako do toga dođe, to ugroziti njegov položaj u stranci, odgovorio kako o tome nema nikakvih saznanja. "Razgovarat ćemo o tome i svim drugim pitanjima kada za to dođe vrijeme", rekao je te dodao kako je Brkić čovjek koji je jako puno dao stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo