POČELA KAMPANJA / Plenković predstavio kandidate u I. izbornoj jednici: 'Škorinu izjavu nisam doživio kao prijetnju'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Premijer je komentirao i poruku Miroslava Škore o ''dobivanju po prstima''

20.6.2020.
12:04
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je predstavio je kandidate na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za I. izbornu jedinicu, koju predvodi upravo on.

Premijerno je prikazan i predizborni spot HDZ-a pod sloganom 'Sigurna Hrvatska'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Želimo sada kada je bolest koronavirusa najnižeg intenziteta, u ljetnim mjesecima, održati izbore, dobiti novo povjerenje građana i nastaviti boriti se svim znanjem, srcem i stručnošću za intrerese svih naših građana'', poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nastavit ćemo s poreznim rasterećenjima. Logično je da nastavimo s planom poreznih rasterećenja, smanjujući porez na dohodak, na dodatnu vrijednost za svu hranu sa 25 na 13 posto. Želimo da prosječna plaća do kraja mandata dođe na 7.600 kuna. To je realna procjena temeljena na svemu što smo ostvarili do sada. Želimo podignuti i minimalnu plaću, osigurati kroz aktivne mjere zapošljavanja još 10 milijardi kuna i svakome tko želi krenuti omogućiti kroz mjeru samozapošljavanja 130.000 kn. Želimo novih 100 tisuća radnih mjesta. Ostvarit ćemo to zbog toga što smo već danas osigurali i imat ćemo dvije snažne investicijske poluge: novi sedmogodišnji proračun EU, gdje će RH dobiti više sredstava nego u prošlom, i plan gospodarskog oporavka u vrijednosti većoj od 10 milijardi eura, da od 2021. do 2027. imamo sredstva cijelog godišnjeg proračuna kao ekstra polugu za investicije. To je sigurnosna mreža koja omogućuje sigurnu Hrvatsku, gopodarski oporavak, zdrav gospodarski rast'', dodao je predsjednik HDZ-a.

Image
poslušajte što kaže /

Škoro pokušao popraviti štetu zbog prijetnje o 'dobivanju po prstima', kaže da je govorio o krađi

Image
poslušajte što kaže /

Škoro pokušao popraviti štetu zbog prijetnje o 'dobivanju po prstima', kaže da je govorio o krađi

''Pritom ćemo dati naš maksimum da obnovimo grad Zagreb, povijesnu jezgru koja je nastradala u potresu tako razornom da su procijenjene štete 11,5 milijardi eura. Sigurno će nam trebati barem 10 godina da tih 10 sekundi vratimo da grad bude siguran i da građani dobiju ono što zaslužuju. Pozivam vas sve da podržite našu listu u 1. izbornoj jedinici jer su na njoj iskusni ljudi sa znanjem, energijom i entuzijazmom koji će Hrvatskoj osigurati sigurnu budućnost i brz ekonomski oporavak'', zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se na Škoru

Premijer je komentirao i poruku Miroslava Škore, koji je na skupu u Slavoniji u petak, govoreći o reakciji bivše predsjednice Grabar-Kitarović koja je pokazala srednji prst zbog njegove izjave o silovanim ženama, poručio: "mogu mahati kojim god hoće prstima, to govori o njihovom karakteru, no sigurno je, kada mi dođemo na vlast, dobit će po tim prstima".

''Ja sam rekao jučer, Škoro proklizava na suho svaki dan, ne samo u osjetljivim temama, nego se neke izjave mogu doživjeti kao prijetnja. Ja ih nisam tako doživio, mi imamo rezultate, vjerujemo u sebe. Bili bi eksperiment ako bi došli s krajnje desnima ili sa lijevima okupljeni do ne znam koje daljine. Idemo puni samopouzdanja i rezultata. Znate na čemu možete biti ako date povjerenje HDZ-u. Ovakav program je realan, utemeljen od strane stručnjaka, daje sigurnost, zdravstvenu i ekonomsku'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontrolirat ćemo stvari na granici na učinkovit način

Premijer je rekao kako je zdravstveni sustav u cijelosti pripravan nositi se s eventualno povećanim  brojem zaraženih koronavirusom poručivši da će "kontrolirati stvari na granici na učinkovit način".

„U nekim od zemalja našeg okruženja povećan je broj zaraženih. Intenzivno pratimo situaciju, gledamo i situaciju u Hrvatskoj jer smo u zadnja dva dana imali 22 slučaja – što je puno više nego u zadnja tri tjedna zatišja. Smatramo da smo, kao zdravstveni sustav u cijelosti pripravni nositi se s eventualnim brojem povećanih slučajevima zaraženih. Kontrolirati ćemo stvari na granici na učinkovit način, apelirati na sve nas da se ponašamo odgovorno”, odgovorio je Plenković novinarima na pitanje o mogućnosti strožih  kontrola na granicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O suradnji s Mostom uopće ne razmišljam

Na novinarski upit kako komentira uvjet Mosta za suradnjom da se provede referendum o izbornom zakonu, odgovorio je kako se može razgovarati o promjenama izbornog zakona, ali smatra kako se to pitanje ne treba uređivati referendumom već u Hrvatskom saboru. Poručio je i kako o suradnji s Mostom uopće ne razmišlja.”Najmanje o njima razmišljam od svih. Imam puno sjajnog iskustva s njima”, rekao je ironično.

Poručio je kako u I. Izbornoj jedinici očekuju bolji rezultat nego su ga imali 2016. godine s obzirom na sva postignuća koja su ostvarili u svom mandatu te na sve što su osigurali u proteklom razdoblju u uvjetima najveće krize u proteklih stotinu godina. „Imamo sjajan tim, odličan program, a imamo i rezultate iza nas”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo