PLENKOVIĆ POZVAO BERNARDIĆA NA DUEL I BOCNUO: / 'On je netko tko je Agrokor htio rješavati vrećicom kupusa'

Image
Foto: Pixsell

Aludirajući na Bernardića rekao je i da 'netko tko je Agrokor htio rješavati s vrećicom kupusa zasigurno nije netko tko može voditi Hrvatsku u tako zahtjevnim okolnostima iduće četiri godine'

10.6.2020.
19:18
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a i aktualni premijer Andrej Plenković u srijedu je u Puli pozvao predsjednika SDP-a i lidera Restart koalicije Davora Bernardića na sučeljavanje 16. lipnja na Hrvatskoj televiziji i ustvrdio kako će tada "građani doznati tko što zna i tko što može za Hrvatsku".

"Pristao sam na sučeljavanje 16. lipnja na HTV-u, prije samog početka kampanje. Stoga pozivam i Bernardića da dođe na to sučeljavanje pa da Hrvatska vidi što to on nudi Hrvatskoj, a što ja, kao predsjednik HDZ-a i Vlade. Tada ćemo konačno razgrnuti i razotkriti sve floskule odnosno tanke i šuplje priče koje Bernardić i njegova ekipa puštaju u eter ne samo u kampanji nego zadnje četiri godine", rekao je Plenković u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aludirajući na Bernardića rekao je i da "netko tko je Agrokor htio rješavati s vrećicom kupusa zasigurno nije netko tko može voditi Hrvatsku u tako zahtjevnim okolnostima iduće četiri godine".

Plenković: Postoji razlika između rada i predstava

"Nadam se da će predsjednik SDP-a prihvatiti poziv pa ćete vidjeti tko što zna i tko što može za Hrvatsku", poručio je Plenković. Na pitanje novinara je li njegov današnji posjet Puli predizborna predstava, odgovorio je kako se predizborna predstava dogodila jučer, a ne danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo danas je posjet Istri i brodogradilištu nakon odluke Vlade i niza pozitivnih odluka za Istru koje je Vlada donosila. Postoji velika razlika između rada i predstava", istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Plenković je rekao i kako HDZ ide po novo povjerenje birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi idemo po novo povjerenje hrvatskih birača. Imamo postignuća, odličan, realističan program s vrlo jasnom vizijom transformacije niza aspekata u hrvatskom društvu i gospodarstvu. Pokazali smo kako treba voditi Hrvatsku u krizi, obranili smo zdravlje i radna mjesta, osigurali sigurnu budućnost zahvaljujući našem utjecaju i razgovorima s Europskom komisijom", istaknuo je Plenković.

Dodao je i da će Hrvatska na raspolaganju u idućih sedam godina imati skoro 22 milijarde eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To vam je praktički jedan jednogodišnji proračun. To je velika investicijska poluga koja omogućuje da prebrodimo ovu situaciju, a to je kriza bez presedana u zadnjih sto godina koja je zahvatila svijet. Nakon izbora mi smo spremni formirati Vladu i raditi u interesu hrvatskih ljudi", naglasio je Andrej Plenković.

Zagreb će se obnavljati godinama, a ne u par dana

Govoreći o Zakonu o obnovi grad Zagreba naveo je kako je konačno došlo vrijeme da se "razgrne ta lažna teza o nužnosti donošenja bilo kakvog zakona prebrzo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad u kojem je 25 tisuća zgrada oštećeno s procjenom od 11 i pol milijardi eura neće se obnoviti u dva, tri ili pet dana, već u deset godina. Vlada koja će voditi Hrvatsku, a to će biti naša, iznaći će sredstva za obnovu Zagreba na način na koji će u taj proces biti uključeni svi, od građevinara, arhitekata i urbanista do pravnika, povjesničara, strojara i dimnjačara. Neće to raditi neka politička opcija koja nije dala ništa, niti doprinos za Fond grada Zagreba za obnovu, za razliku od HDZ-a koji je uplatio 1,1 milijun kuna", rekao je Plenković

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo