jasna poruka /

Plenković poručio Slovencima: 'Možemo i mi kažnjavati vaše ribare, nije problem’

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Naša se pozicija ne mijenja ni milimetra te pružamo ruku suradnje i normalnosti', poručio je

4.1.2018.
10:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Traje sjednica Vlade na kojoj se će raspravljati o prijedlogu izmjena Zakona o obrani kojima se propisuje obveza služenja u pričuvnom sastavu kako bi se naglasilo da je ona stalna bez obzira je li na snazi obveza služenja vojnog roka.

Vlada će utvrditi konačan tekst zakona o poljoprivrednom zemljištu slijedom kojeg bi se odluka o raspodjeli zemljišta vratila lokalnoj samoupravi, prednost na natječajima za zakup dobili nositelji OPG-ova, mladi poljoprivrednici te stočari kojima je zemlja potrebna.  Pred Vladom će se naći i izmjene Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru kojima se u istu razine stavljaju kvalifikacije stečene završetkom preddiplomskih stručnih studija i preddiplomskih sveučilišnih studija, odnosno kvalifikacije stečene završetkom specijalističkih diplomskih stručnih studija i sveučilišnih diplomskih studija te integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija. Vlada će izmijeniti i odluku kojom se utvrđuje popis trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković se na početku prve ovogodišnje sjednice Vlade osvrnuo na zategnute odnose sa Slovenijom, oko jednostrane primjene arbitražne presude.

“I mi evidentiramo slovenske brodice u hrvatskim vodama i mi možemo počnemo izdavati kazne, kao što to radi i slovenska strana”, poručio je Plenković, naglasivši da se Hrvatska ponaša vrlo korektno u ovom sporu, te da ne poduzima nikakve jednostrane poteze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je ponovno pozvao na dijalog i naglasio da će se ponašati odgovorno da se odnosi ne zakompliciraju, bez incidenata, vodeći racuna o hrvtaskim ribarima koji imaju pravo loviti gdje i do sada

"Naša se pozicija ne mijenja ni milimetra te pružamo ruku suradnje i normalnosti", poručio je. Što se tiče zakona o poljoprivrednom zemljištu poručio je da je cilj da poljoprivrednici ostanu živjeti na selu te da se stavi u funkciju ono što je zapušteno. 

"Ovo je prvi zakon u 25 godina koji daje prednost obiteljskim gospodarstvima", poručio je. Također se ukida Agencija za poljoprivredno zemljiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo