PLENKOVIĆ PORUČIO: / 'HDZ je stranka matica, dosegnuli smo europske standarde, a drugi samo reflektiraju trendove'

Image
18.5.2017.
21:08
VOYO logo

Plenković je u prepunoj dvorani sinjskog hotela Alkar poručio da HDZ svoju politiku gradi na temelju diskusija, stručnih, znanstvenih 'inputa' i na taj način pridonosi razvoju javnih politika u Hrvatskoj.

'Druge stranke dobivaju popularnost na populizmu, demagogiji i površnosti'

"Mi se ubrajamo u stranke matice, ozbiljne i odgovorne, one koje imaju kapacitet upravljanja, kvalitetne ljude, programe i projekte. Na političkoj sceni postoje neke druge stranke i pokreti gdje vidimo svojevrsnu refleksiju trendova koji su trenutno prisutni i na razini Europe ali i globalno. To su protestni, prosvjedni, antisistemski pokreti, stranke koje dobivaju popularnost na populizmu, demagogiji, površnim i paušalnim ocjenama, a nerijetko ne poznaju ni elemente političke abecede demokracije ili funkcioniranja institucija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković je rekao kako je ovo vrijeme razotkrivanja koje se događa u krizama te da se tada točno vidi tko je tko i na koga se možete osloniti.

"To govorim zato što su zbivanja te političke epizode jednostavnog konflikta između stranaka matice, poput HDZ, i populističkih stranaka i prosvjednih pokreta prisutni i kod nas u Hrvatskoj. Potez koji je bio ključan da smo raskinuli suradnju s Mostom je vrlo jednostavan - suradnja je prestala odlukom i odabirom Mosta da izaberu SDP koji ide rušiti ministra, a ne HDZ s kojim su participirali u vlasti.", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema velike koalicije s SDP-om ni suradnje s Mostom'

Nabrojio je niz pozitivnih gospodarskih pokazatelja koji je Hrvatska doživjela od kada je Zdravko Marić ministar financija od kontinuiranog rasta BDP-a do povećanja broja zaposlenih osoba te ustvrdio da Hrvatska u gospodarskom smislu idu u pozitivnom smjeru.

"Nema velike koalicije s SDP-om i nema suradnje s Mostom koji je donio takvu odluku", naglasio je predsjednik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ je stranka koja je dosegnula europske standarde, u interesu nam je da sve institucije rade svoj posao i da svi oni koji su krivi za to i odgovaraju, ali ne na način pritisaka kako se to događalo u posljednje vrijeme, dodao je.

Plenković se osvrnuo i na krizu u Agrokoru i rekao da su donijeli izvanredni lijek za izvanredne okolnosti, a ono što zamjera oporbi je da u tom cijelom procesu nisu ponudili svoje riješenje za nastali problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da je HDZ riješio problem dugih zadržavanja na graničnim prijelazima za vrijeme turističke sezone te upitao da li su oni koji su jako glasni u političkoj kampanji svojim komunikacijskim i diplomatskim vještinama u stanju napraviti isto.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo