o situaciji s koronom / Plenković: Odobrenje Pfizerovog cjepiva očekujemo do kraja godine. Cjepiva će biti besplatna

Posljednjih sedam dana imamo povećanje broja zaraženih za još 9 posto. S obzirom na ovako visoke brojeve, opterećenje na bolnice je i dalje veliko, kazao je.

3.12.2020.
10:50
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković rekao je u uvodnom dijelu sjednice Vlade da pandemija koronavirusa ne jenjava te da se broj zaraženih u Hrvatskoj utrostručio u pet tjedana. 

"Ujutro su održani sastanci s europskim kolegama, među ostalim o distribuciji cjepiva. Naglasio sam da distribucija bude učinkovita i da imamo sveeuropski pristup prema zaštiti zdravlja", kazao je  Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče koronavirusa poručio je: 'Nažalost pandemija ne jenjava'', rekao je premijer, dodavši da se broj zaraženih se povećao za 40 postou svijetu u pet tjedana, dok se Europi se broj zaraženih udvostručio. U Hrvatskoj se utrostručio sa 43.000 na 130.000 ljudi.

Posljednjih sedam dana imamo povećanje broja zaraženih za još 9 posto. S obzirom na ovako visoke brojeve, opterećenje na bolnice je i dalje veliko, kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da nisu bili sretni zbog odluka o ograničavanju, no da je to nužno.

''Sankcije su nužne jer će djelovati i odvraćati ljude od kršenja mjera'', kazao je. Apelirao je na sve da ostave druženja za neko bolje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je naglasio kako se očekuje prvih 125 tisuća doza cjepiva. Odredit će se prioritetne, najizloženije skupine - zdravstveni radnici i kronični bolesnici. Potvrdio je da će cjepiva biti besplatna.

"Odobrenje Pfizerovog cjepiva očekujemo do kraja godine, a ići će se prioritetnim redosljedom. Cjepiva će biti besplatna", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da se broj zaraženih u svijetu bliži 65 milijuna. Naglasio je kako  dnevno komuniciraju s ustavnovama u Zagrebu i provjeravaju kapacitete za hitne slučajeve.

Davor Božinović rekao je da je utvrđeno 165 nepravilnosti, od čega je šest upućeno na daljnje djelovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo