ili će sve ostati na riječima... / Plenković osvježio tim za preživjeti kraj mandata: Novi ministri imaju ambiciozne planove, hoće li ih ispuniti?

Svi za ove ambiciozne planove imaju tek 10-ak mjeseci

21.7.2019.
7:59
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je složio novi tim za preživjeti sam finiš mandata.

Ministar uprave Ivan Malenica, najmađi u Vladi. Do ovog tjedan bio je dekan Veleučilišta u Šibeniku. Predsjednik je HDZ-ova Odbora za upravu, a u resoru ga čekaju dva zakona i vječna digitalizacija uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

''U nekoliko sam navrata rekao da je bitno sve nedostatke koje imamo po pitanju referendumskih inicijativa riješiti jednim propisom koji će na tranparentan način urediti to pitanje", kazao je Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog među najmlađima na odboru je dočekalo najviše zainteresiranih za rešetanje.

Josip Aladrović, bivši je ravnatelj Zavoda za mirovinsko osiguranje, ponosni je član HDZ-a od 16. godine, a Povjerenstvo za sukob interesa već se bavilo njegovom nepotpunom imovinskom karticom. Bavi se i uzgojem jabuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Imam tri cilja – povećanje mirovina, održivost mirovinskog sustava i rješavanje generacijske nejednakosti", rekao je Aladrović. 

Za početak, posla će imati oko sindikata koji su bili izbrisani iz slike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A 750.000 potpisa na referendumu  potjeralo je ministra Marka Pavića u drugi resor.

''Sav posao koji se do sada radio uspješno u ministarstvu će se nastaviti", kazao je  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće biti bacanja novca iz helikoptera, kaže, pa će između ostaloga raditi na pojednostavljivanju procedure.

Vesni Bedeković u ruke dolazi osjetljiv sektor, ali ona je samouvjerena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moje geslo u svim institucijama bilo je red, rad, disciplina i odgovornost", kazala je nova ministrica demografije, obitelj, mladih i socijalne politike.

Doktorica pedagogije, u Sabor je ušla 2016. kao zamjena za Tomislava Tolušića. Suvlasnica je četiri nekretnine, vlasnica dva automobila i jednog kredita, a čeka je novi obiteljski zakon.

''Dakle obitelj je za mene prije svega zajednica koju čine jedan ili dva roditelja i djeca. Naravno, ili samo muž i žena ili djeca, obitelj se može promatrati iz različitih kuteva'', kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Vučković, bivša državna tajnica, je bivša zamjenica Dubrovačko-neretvanskog župana, a s Tolušićem je bila u oba ministarstva. Prema imovinskoj kartici ima dva kredita, plus jedan suprugov, vlasnica je stana u Pločama, te četvrtine voćnjaka u Opuzenu i, automobila iz 2002.

''Iskoristit ćemo do kraja sredstva vrijedna 348 milijuna eura iz operativnog programa i za nas je sljedeći cvilj dogovoriti novu sinancijsku omotnicu na dobrobit naših ribara'', kazala je nova ministrica poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan rada ministarstva ima u malom prstu, pa joj je tako zvučala i prezentacija.

Još jedan državni tajnik, još jedan ekonomist. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da se kvalitetno pripremi jedan registar kroz zakon o registru nekretnina i daljnji rad na tome je nužan, to će biti prvo u fokusu moga interesa'', kazao je Mario Banožić, ministar državne imovine.

Član središnjeg odbora HDZ-a, bivši pročelnik za kulturu, član lovačkih društava. Ima dva kredita, stan u Vinkovcima i dva terenca, i ima razrađen plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi za ove ambiciozne planove imaju tek 10-ak mjeseci, a najteži izazov pak čeka ministra vanjskih poslova koji ima šest mjeseci za pripremiti Hrvatsku za presjedanje Vijećem Europske unije.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo