Andrej Plenković /

'Za razliku od Milanovića imao sam respektabilnu i utjecajnu karijeru. On ima jedan kompleks'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Davor Javorovic/PIXSELL

Premijer Plenković oštro je odbacio optužbe da je prije ulaska u HDZ pregovarao s SDP-om

10.9.2019.
13:33
Sanjin Strukic/PIXSELL, Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je komentirao opasku predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića (SDP) da je Plenković karijerist, a ne istinski HDZ-ovac.

Plenković je kazao da je vidio samo određene informacije iz tog nedavnog Milanovićevog intervjua, a špekulacije da je "šurovao" s SDP-om oštro je odbacio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put sam čuo tu tezu. To je laž, ne znam kako uopće netko tako nešto može pitati. To je lako za provjeriti. Mogli su pitati mene, a ne njega. Drugo, za razliku od njega ja sam imao karijeru prije nego sam se politički angažirao. I to dosta respektabilnu i utjecajnu karijeru. Bio sam državni tajnik, odradio sam mandate u Parizu i Bruxellesu, bio dio procesa pristupanja Europskoj uniji... Ušao sam ozbiljno u politiku kada sam imao dosta iza sebe i imao puno toga za dati. Nije mi trebalo nikakvo pripravništvo u tome, dapače, kao što vidite.

Čini mi se da on (Milanović) ima kompleks, kompleks poraza. Pa ga očito plasiranjem dezinformacija, laži i tračeva hrani kroz par svojih trbuhozboraca s lijevog spektra, da bi onda oni s krajnje desnice meni to bacali kao kritike. Ja sam na to navikao, ne opterećuje me, ne zanima me", rekao je Plenković u izjavi medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovore na ostala pitanja koja su novinari postavljali premijeru pročitajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo