jasno i glasno /

Plenković odgovorio Milanoviću: 'Poštujem ljude koji rade u kotlovnici'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Ako netko kontinuirano laže, iznosi neistine, vrijeđa, kako da komuniciramo. Oko čega bismo mi razgovarali', upitao je Andrej Plenković

9.11.2020.
19:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a dao je izjavu medijima. Kazao je da je to bila priprema za sutrašnje rasprave, te da je razgovora bilo i o amandmanima koji se odnose na rebalans. 

Iako tvrdi da nije gledao intervju Zorana Milanovića za Večernji TV, Plenković poručuje da predsjednik kroz javnost provlači nebitna pitanja i nebitne teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nastavak prepucavanja /

Milanović o Plenkoviću: 'Neka sljedeći put preko kotlovnice pošalje poziv i kantu ugljena'

Image
nastavak prepucavanja /

Milanović o Plenkoviću: 'Neka sljedeći put preko kotlovnice pošalje poziv i kantu ugljena'

"Zadnji put smo imali Vijeće za nacionalnu sigurnost u jeku prvog vala epidemije. Jedino je ministar zdravstva sudjelovao od ministara koji inače na tim sjednicama ne bi trebali sudjelovati. To su nekakvi trivijalni komentari", kazao je Plenković.

Plenković kaže kako vidi Milanovićevu banalizaciju kad je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam poziv za sastanak koji ide ministrima koji po zakonu moraju biti tamo, potpisujemo predsjednik i ja. To je jedini akt koji trebamo zajednički potpisati. Prije toga je potrebno da se naši uredi dogovore oko tema sastanka, dnevnog reda, gdje i kada će se sastanak održati... Za to nije potrebna naša komunikacija. Ne treba on zato vrijeđati te ljude koji vode urede. Poštujem ja i ljude koji rade u kotlovnicama. A koga on na ovaj način diskvalificira, predstojnika Ureda predsjednika Vlade ili predstojnika Ureda predsjednika? Što se time postiže? Pogledajte malo što je činjenično bitno i što je apsolutno nebitno. Nitko nije rekao da ću ja papir potpisati, već da će on biti dostavljen. Onda se bacamo na to tko je kome dostavio dopis. Ajmo malo staviti stvari na čistac i vidjeti tko ovdje normalno surađuje", poručio je premijer.

"Ne vidim potrebu da razgovaram s njim telefonom. Građani su nas birali da provodimo programe, a ne da se vrijeđamo", rekao je Andrej Plenković.

Više pogledajte u javljanju reportera RTL-a Ilije Radića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo