istaknuo i porast zaposlenosti / Plenković o utjerivačima dugova: 'Mora se utvrditi kako je došlo do curenja podataka i zašto'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Novom Uredbom Vlade benzin postaje jeftiniji za 1 cent po litri, a dizel i plavi dizel za 6 centi. Cijena ukapljenog naftnog plina (UNP) i za spremnike i za boce bit će niža za čak 0.13 EUR/kg, tj. za 98 lipa

27.3.2023.
18:31
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković dao je u ponedjeljak izjavu za medije.

"Unatoč usporavanju svjetske ekonomije, ova bi godina trebala biti bolja, to očekujemo i u Hrvatskoj. Paket Vlade od 1,7 milijardi eura ciljano štitimo građane, reguliramo i cijenu struje, cijenu plina", istaknuo je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da je broj zaposlenih veći nego prije 30 godina, a kad se to kombinira s kreditnim rejtingom, kaže da možemo izraziti zadovoljstvo.

Image
'NIJE REALNO' /

Plenković komentirao situaciju s bankama u Europi pa otkrio bi li uhitio Putina da dođe u Hrvatsku

Image
'NIJE REALNO' /

Plenković komentirao situaciju s bankama u Europi pa otkrio bi li uhitio Putina da dođe u Hrvatsku

O novom Zakonu o osobnoj asistenciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i da će ministar Marin Piletić ovaj tjedan predstavit Zakon o osobnoj asistenciji. Izdvaja se 20 milijuna eura za oko 4000 korisnika. "Novim Zakonom proširuje se na 14 tisuća, a 20 milijuna eura postaje 156 milijuna eura, dakle ogroma izdvajanja. Velika većina udruga je zadovoljna sa sadržajem zakona. Ako ima nekih pitanja, nekih ideja, to će se riješiti u zakonskoj proceduri", zaključio je premijer.

Posjet Sloveniji i rejting stranke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je sutra odlazak u Sloveniju, govorit ćemo o odnosima Hrvatske i Slovenije. Za rejting HDZ-a od 30,4 posto rekao je da je to ohrabrujući signal i da govori o visokom stupnju povjerenja građana.

O utjerivačima dugova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče te teme, danas je Ministarstvo financija dalo izjave. Donesen je zakonski okvir na razini EU krajem 2021. godine. Vrijeme za transponiranje tog okvira je kraj ove godine. Ministarstvo sve radi prema planu. Što se tiče o curenju podataka, neke druge institucije imaju te ovlasti, pa neka utvrde kako se to dogodilo. Nadležna tijela moraju utvrditi kako se osobni podaci koriste, kako je došlo do curenja, zašto... Neka se očituju tijela koja su nadležna za to", izjavio je premijer.

Osvrnuo se i na pojeftinjenje goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na telefonskoj sjednici Vlada je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata i novi cjenovni režim vrijedit će za sljedeće 14-dnevno razdoblje, počevši od utorka, 28. ožujka.

Time benzin postaje jeftiniji za 1 cent po litri, a dizel i plavi dizel za 6 centi. Cijena ukapljenog naftnog plina (UNP) i za spremnike i za boce bit će niža za čak 0.13 EUR/kg, tj. za 98 lipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo