PLENKOVIĆ O OBNOVI ZAGREBA: / 'Deset sekundi potresa je 10 godina obnove'; Komentirao i izbor sudaca

Image

Upitan o mogućoj odgodi lokalnih izbora rekao je da se to neće dogoditi i da će izbori biti 16. svibnja

22.3.2021.
17:56
VOYO logo

U središnjici HDZ-a održava se sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković prije početka sjednice dao je izjavu za medije.

Komentirao je što su sve napravili oko pripreme obnove i sve razgovore koje su obavili s bankama te je naglasio da će cijeli proces trajati jako dugo. Osvrnuo se na kritike na obnovu Zagreba godinu dana nakon potresa Plenković i pobrojao sve što je Vlada napravila na tom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je proces koji će trajati dugo, godinama, to nije sporno. Deset sekundi potresa je 10 godina obnove. Tu je pogođena stara gradska jezgra, to je problem. Svi resori i sve institucije će nastaviti raditi na obnovi Zagreba”, rekao je Plenković.

Image
TOMAŠEVIĆ PODSJETIO NA GODIŠNJICU POTRESA: /

Najavio obnovu Zagreba u četiri dimenzije

Image
TOMAŠEVIĆ PODSJETIO NA GODIŠNJICU POTRESA: /

Najavio obnovu Zagreba u četiri dimenzije

"Suce u Hrvatskoj ne bira Vlada"

Dodao je da će se raditi na tome da sve bude pravno čisto. Za Zakon o obnovi je rekao kako ima potporu gotovo svih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je proces, i to sve u kontekstu pandemije covida-19, ali nema zakona koji se ne može poboljšavati”, rekao je Plenković.

Govorio je i o stanju u pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno za sadašnju situaciju u pravosuđu nije kriv HDZ, Vlada ili aktualno vodstvo HDZ-a. Suce u Hrvatskoj ne bira Vlada, ni Sabor, nego Državno sudbeno vijeće, to je činjenica. Članovi su uglavnom suci, po jedan zastupnik iz većine i oporbe. Njihov utjecaj nije presudan. Ako postoje sumnje ili indicije da je netko korumpiran ili se ponaša suprotno etičkom kodeksu onda taj treba odgovarati”, kazao je premijer.

Upitan o mogućoj odgodi lokalnih izbora rekao je da se to neće dogoditi i da će izbori biti 16. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nastojimo osigurati cjepiva koja su verificirana cjepiva od strane Europske agencije za lijekove. O varijanti da se nabavi i neko drugo cjepivo, ne vidim nikakav problem”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje o mogućnosti nabavke kineskog cjepiva za hrvatsko tržište.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo