PLENKOVIĆ O KRISTIČEVIĆEVOJ DRAMI S IMOVINSKOM KARTICOM: / 'Koliko sam ja njega uspio razumijeti...'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ne znamo koji je pokušaj pojašnjavanja bio kompleksniji za razumijeti...

30.1.2020.
16:54
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Kako je jučer otkrio Index, i ministar Krstičević imao je problema pri ispunjavanju imovinske kartice, bar što se tiče vikendice kod Šibenika kojoj je prepolovio njenu stvarnu vrijednost.

Krističević je potom pokušao objasniti što se i kako dogodilo, no mnogi ni nakon tog pojašnjenja nisu previše roga shvatili, iako je HRT posegnuo za titlovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče kuće u Žaboriću, kad sam popunjava karticu, piše ‘tip nekretnine’, ja kažem ‘vikendica’; vidimo sada posjedovni list da je kuća s okućnicom. Kad je pisalo ‘površina’, ja napišen ‘120 stambene površine’; vidimo sada, nisam prijavio tih 182 kvadrata okućnice. I to je gola istina. Prema tome…", rekao je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[VIDEO] KRSTIČEVIĆ OBJASNIO KAKO JE ZEZNUO SVOJU IMOVINSKU KARTICU: /

'Piše 'tip nekretnine', ja kažem vikendica...'

Image
[VIDEO] KRSTIČEVIĆ OBJASNIO KAKO JE ZEZNUO SVOJU IMOVINSKU KARTICU: /

'Piše 'tip nekretnine', ja kažem vikendica...'

Na pitanje novinarke o vrijednosti te nekretnine, Krstičević je odgovorio: "Što se tiče kupnje kuće, kupljena 2004. godine. Inače je kuća sagrađena ’82. godine. Znaju se ljudi od kojih san kupio. Kupoprodajni ugovor, 160 tisuća eura, ovjeren kod bilježnika, predan, plaćen porez državi za tu kuću s okućnicom 3022 kvadrata. Kad san upisiva poreznu, odnosno kad san upisivao imovinsku karticu, u tom trenutku, znači nakon 12 godina, znam kako je izgledala ta unutar kuće i to sve skupa i ja san to procijenio, nisam se tada vezao na ovaj dio kupoprodajnog ugovora, jer piše opet u imovinskoj kartici ‘približna procijenjena vrijednost’, i ja san stavio 83.000 eura", objasnio je Krstičević.

A izgleda da problema s razumijevanjem ovog konkretnog slučaja nema samo javnost, već i premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobro, mislim da je on to popravio. Koliko sam ja njega uspio razumijeti u jučerašnjem nastupu...", rekao je premijer dodavši kako njemu sve ovo ne djeluje dramatično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo