'sadržajni razgovori' /

Plenković o jučerašnjem posjetu Bruxellesu: 'Na Hrvatsku se gleda kao zemlju s vrlo bitnom ulogom u proširenju EU'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSEL

Na počeku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković se osvrnuo na aktualne teme, najprije na svoj jučerašnji posjet Bruxellesu

15.2.2018.
11:04
Zarko Basic/PIXSEL
VOYO logo

Na otvorenom dijelu sjednice Vlade nalazi se, uz ostale točke, Nacrt konačnog prijedloga zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske (EU) i Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o strukovnom obrazovanju.

Na počeku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković se osvrnuo na aktualne teme, najprije na svoj jučerašnji posjet Bruxellesu gdje se, između ostalog, sastao i s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo vrlo sadržajne razgovore o ključnim europskim temama i stajalištima Hrvatske o odlukama koje su važne za budućnost Hrvatske ali i Europe. Govor koji smo imali prošli tjedan jako je dobro prihvaćen među povjerenicima." Pritom je dodao i da se na Hrvatsku se gleda kao na zemlju koja ima vrlo bitnu ulogu u procesu proširenja EU kao jedna poveznica zbog teritorijalne blizine.

Plenković je najavio i da će Ministarstvo poljoprivrede idući tjedan isplatiti milijardu kuna za 100.000 poljoprivedenih gospodarstava. Iako inače u uvodnom govoru Plenković redovite komentira i domaće "vruće" teme, danas nije spomenuo Agrokor, a nije komentirao ni nedavni posjet Aleksandra Vučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo