Zbog porijekla imovine /

Plenković na sastanak pozvao Gorana Marića: 'Rekao sam mu da sam tamo bio kao župljanin'

Ministar je viđen kako nešto poslije 10 sati ulazi u zgradu Vlade

6.7.2019.
14:24
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković jutros je na razgovor pozvao ministra državne imovine Gorana Marića.

Ministar je viđen kako nešto poslije 10 sati ulazi u zgradu Vlade. Da je Marić bio na kratkom sastanku s premijerom rekli su u Vladi, a potvrdio je RTL-u i sam ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Kratko smo se vidjeli. Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja. Rekao sam mu da je točno da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila derutni stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cjelosti platila. Naglasio sam mu da u tome nisam ostvario nikakvu materijalnu korist, niti to omogućio bilo kome drugom, već sam i osobno simboličnim financijskim prilozima pomagao", kazao je Marić, te dodao da je premijeru posebno istaknuo da dužnosničkom funkcijom nije učinio ništa mimo najboljh etičkih standarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da premijer intenzivno razmišlja o situaciji u Vladi doznajemo od naše novinarke Petre Mlačić koja je istražila što s kadrovskim pitanjima i je li Goran Marić u sukobu interesa.

Premijer Andrej Plenković danas je pozvao u Vladu na sastanak, i to u četiri oka, ministra državne imovine Gorana Marića. A sve kako bi premijeru pojasnio koja je točno njegova uloga bila u obnovi djela samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Fra Ante Tolić priznao je kako je Marić u dogovoru s Franjevcima pristao obnoviti devet stanova i pučku kuhinju kako bi napravio studentski dom za Franjevce. Zauzvrat bi Franjevci ministru Mariću prodali stan od sto kvadrata u centru Zagreba.

Ministar je pokušao je objasniti premijeru kako je on tamo bio isključivo kao
župljanin, a razgovarao je samo o toj ideji obnove.

Marić tvrdi kako nije koristio svoje ovlasti ni svoju poziciju saborskog zastupnika i tvrdi kako je sve radio po visokim etičkim načelima. Vjeruje li premijer svome ministru još uvijek ne znamo, no znamo kako je i dalje pitanje Gorana Marića neće biti službena tema razgovora na koalicijskom sastanku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju Marić trebalo bi se razgovarati na sljedećoj sjednici Vlade. Važno je i kazati kako je ranije ovog tjedna na sastanku s premijerom u Vladi bio i ministar Lovro Kuščević. Na tom su sastanku bili i predsjednik Sabora i šef kluba HDZ-a dok su dnas u 10 sati ujutro na sastanku u Vladi bili sami premijer i ministar Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo