nakon toga za bruxelles / Plenković na početku sjednice o Marakešu: 'Pokazali smo zrelost, a tim ćemo i nastaviti'

Na dnevnom redu je, između ostalog, i Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskom državljanstvu

13.12.2018.
9:31
VOYO logo

Premijer Plenković se na početku sjednice osvrnuo na aktualne teme pa je tako istaknuo obilježavanje 19. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te otkrivanje njegova spomenika u Zagrebu.

Spomenuo je kako će mjerama koje su predviđene biti moguće između ostaloga diljem Hrvatske izgraditi 151 vrtić, što je i demografska mjera. Premijer je kazao kako je ovo bio intenzivan tjedan kad je riječ o međunarodnim financijskim institucijama, bio je tu i predsjednik EBRD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog se dotaknuo i konferencije u Marakešu na kojoj je sudjelovao ministar Davor Božinović.

"Vidjeli ste da je ogromna većina članica UN-a prihvatila Globalni kompakt. Riječ je dokumentu koji nije obvezujući, ovo je jedini način da se kontroliraju migracije. Naš stav je bio razuman, racionalan, nismo kao ni inače podlegli histeriji kao što to rade neke druge političke stranke. Pokazali smo zrelost, a tim ćemo i nastaviti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu je, između ostalog, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskom državljanstvu, Prijedlog odluke o proglašenju projekta "Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Sinj" strateškim investicijskim projektom te Prijedlog odluke o proglašenju projekta "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Krapina" strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

Podsjetimo, nakon sjednice premijer Andrej Plenković putuje u Bruxelles gdje će sudjelovati na sastancima na vrhu Europskoga vijeća te na sastanku na vrhu Europske pučke stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo