Sukob u državnom vrhu / Plenković kontra Milanovića. 'Pa nije politika neki balet', veli jedan, a drugi: 'Sad bi on malo razgovarao'

Image
Foto: RTL

Novi front otvoren je nakon sinoćnjeg priopćenja iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića

6.11.2021.
20:30
RTL
VOYO logo

Kako se bliži utorak i dan susreta predsjednika i premijera na sjednici Vijeća za obranu, tenzije rastu. Premijer ne propušta komentirati poteze s Pantovčaka, a predsjednik kada ga nema, oglasi se priopćenjem.  

Dok se državnici svađaju, oporba očekuje da se problemi riješe u utorak na sjednici Vijeća za obranu. Za RTL Danas Ilija Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saga se nastavlja. U Banskim dvorima poručuju da neće mirno stajati na napade s Pantovčaka.

"Nije to sada da ćemo mi reći evo ti jedan obraz, evo ti drugi obraz, pa malo pljuni, pa malo reci da ništa ne valja. Ako netko vrijeđa, pljuje, omalovažava kao što je radio ministru Banožiću, u redu je da se odgovori. Pa morate shvatiti, nije politika nekakav balet", kaže Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi front otvoren je nakon sinoćnjeg priopćenja iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića u kojem komentiraju Plenkovićevu najavu sastanka s vojnim zapovjednicima dan uoči sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost i Vijeća za obranu na kojem bi i Plenković, i Milanović, i Mario Banožić i Hranj napokon trebali sjesti za isti stol:

"A sada odjednom predsjedniku Vlade potreban je sastanak s vojnim zapovjednicima da bi se točno informirao o stanju u vojsci, da bi čuo koji su to problemi. Od svog Baneta očito saznaje netočno. A izgleda da svom 'najstabilnijem' ministru baš i ne vjeruje ako mu vojni zapovjednici trebaju reći istinu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je već naporno, odgovara Plenković.

Cijeli videoprilog o njihovom ratu i do čega dovode opoziciju, pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo