PLENKOVIĆ KOMENTIRAO TUĐMANOV KIP PA SE OBRUŠIO NA KRITIČARE: / 'Ta teza je demontiranje države. Ja kažem: Ne!'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Ovo je najfragilnija županija. Ne samo obnova zgrada, šira revitalizacija je glavna zadaća'

5.1.2021.
15:56
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković obratio se ponovno danas javnosti nakon što je govoreći o kritikama u Glini rekao da neće dopustiti demontiranje države. Na pitanje o skupom kipu Franje Tuđmana u centru Gline rekao je da su to odluke gradskih vlasti. "Ukupna revitalizacija ovog područja je tek pred nama", ustvrdio je.

"Imamo demografski problem, nije samo da nema signala za mobitel, nema ni ljudi. Ovo je najfragilnija županija. Ne samo obnova zgrada, šira revitalizacija je glavna zadaća", objasnio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ OBILAZI SISAČKO-MOSLAVAČKU ŽUPANIJU: /

'Otklanjam ozbiljne pokušaje demontiranja države. Pokazali smo snagu'

Image
PLENKOVIĆ OBILAZI SISAČKO-MOSLAVAČKU ŽUPANIJU: /

'Otklanjam ozbiljne pokušaje demontiranja države. Pokazali smo snagu'

Diskretniji način rada

Komentirao je i gradonačelnika Gline, Stjepana Kostanjevića, koji se u tjednu nakon potresa nije pojavljivao često u javnosti. "Kostanjević je dobio izbore prije tri i pol godine. On radi svoj posao. U stalnoj smo komunikaciji. Siguran sam da ako netko nije pretjerano eksponiran da radi svoj posao na diskretniji način", rekao je Plenković.

Što se tiče kućica i kontejnera, Plenković je tvrdi da svi obavljaju svoj posao. "Razgovarali smo s ljudima koji su ovdje od prvog dana. Razvijati tezu da CK, vojska, policija, HGSS ne rade svoj posao jednostavno ne odgovara istini. To je ta neka teza koja bi morala glasiti: demontirajmo povjerenje u institucije i državu. Ja kažem: Ne", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da postoji načelo postupnosti. "Ako hoćete imati agendu, tražiti jednu osobu da se prikaže da se ne dostavlja pomoć, to nije točno. Ovo je prirodna katastrofa, kriza. Već na kraju tog dana kad se dogodio potres sve službe su funkcionirale", objasnio je Plenković te dodao da ova kriza nadilazi lokalnu upravu. "Zato je tu država, vojska, policija...", rekao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo