jasno i glasno /

Plenković: 'Jedna od osoba koju je Ured predsjednika kontaktirao, bila je profesorica Turković! Vanđelić? Jasno je kao dan da se bavi politikom'

'Meni je bizarno, ako je istina da je predsjednik pitao tko je ta osoba', poručio je premijer Plenković

16.9.2021.
13:47
VOYO logo

Nakon sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković komentirao je beskamatne zajmove za gradove i općine pogođene potresom.

Kazao je da na ovaj način žele pomoći u normalnom funkcioniranju i pomoći gradonačelnicima i načelnicima"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom je pozvao građana da se cijepe. 

"U školama molimo sve, bez obzira na privatne stavove, poštujmo pravila struke", naglasio je.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući obnovu nakon potresa, kao i odnos Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu, Plenković je poručio da se o obnovi razgovaralo i jučer u Saboru.

Image
JASNO I GLASNO /

Fuchs o Krapinskim Toplicama, Sinju...: 'Situacija je preozbiljna da bi se na njoj zarađivali jeftini politički poeni'

Image
JASNO I GLASNO /

Fuchs o Krapinskim Toplicama, Sinju...: 'Situacija je preozbiljna da bi se na njoj zarađivali jeftini politički poeni'

"Predstavili smo važne točke za izmjenu Zakona, svi rade na tome. Vlada je političko tijelo, ministar ima politički mandat, a ostali nemaju politički mandat nego su tu da obave stručan posao i svatko se treba držati onoga za što je nadležan, a ne se baviti politikom", rekao je premijer, a na pitanje bavi li se Damir Vanđelić politikom, rekao je:

"To je jasno kao dan", kazao je Plenković i rekao da su ministar Horvat i sve službe dobile zadati da pripreme izmjene Zakona i da stvar krene naprijed.

"Nije pitanje osoba nego odgovornosti i obnova mora krenuti naprijed", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodit ćemo konzultacije na tu temu. Nisam vidio odgovor DSV-a Odboru za pravosuđe", komentirao je izbor predsjednika Vrhovnog suda i nastavio:

"Profesorica Turković je već 8 godina sutkinja Europskog suda za ljudska prava. Kada su se na Pantovčaku očito obavljale konzultacije oko predsjednika Vrhovnog suda, tada je očito veći broj ljudi bio kontaktiran. Jedna od osoba koju je Ured predsjednika kontaktirao, bila je profesorica Turković. Taj kontakt je bio dobar. Nije on to učinio jer smo mu mi rekli. Profesorica Turković, koja je ozbiljna, je osoba koja poštuje pravni poredak, poštuje načelo zakonitosti", kazao je Plenković i dodao da se o profesorici Turković nije govorilo jer se čuvao njen ugled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je bizarno, ako je istina da je predsjednik pitao tko je ta osoba", poručio je premijer Plenković i dodao da to govore zato da se prestane insinuirati u javnosti da je HDZ protiv nečega.

"Da je postojala osoba koja je išla preko javnog poziva i koja je ispunjavala sve uvjete, ovo bi sve već bilo iza nas", naglasio je.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo