'PARALELE NE POSTOJE!' / Čačić tvrdi da se njegova prometna nesreća ne može usporediti s Banožićevom, sve objasnio: 'Ovdje je krivica neupitna'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Krivica je, istaknuo je Radimir Čačić, ovdje neupitna, no ostaje pitanje - kakva je

13.11.2023.
16:18
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Radimir Čačić, bivši ministar i saborski zastupnik, za N1 televiziju osvrnuo se na smjenu Marija Banožića, kao i usporedbe s njegovom osudom za prometnu nesreću koja se dogodila prije više od deset godina. Ne može se usporediti, kazao je Čačić, odluka premijera Andreja Plenkovića o razrješenju Banožića i to da Zoran Milanović njega nije razriješio.

Image
IMALI SU LOŠIJIH EPIZODA U PROŠLOSTI /

Teški dani za Plenkovića: Pogledajte kako je pokislo izgledao dok je najavljivao Anušića za novog ministra obrane

Image
IMALI SU LOŠIJIH EPIZODA U PROŠLOSTI /

Teški dani za Plenkovića: Pogledajte kako je pokislo izgledao dok je najavljivao Anušića za novog ministra obrane

"Milanović je tad bio saborski zastupnik kao i ja. To je bilo dvije godine prije nego što je Zoran Milanović postao premijer. Saobraćajna nesreća, tragedija obitelji Liptak, izrazio sam žaljenje, vozio sam sporijim trakom, bez alkohola u krvi, ispod maksimalno dozvoljene brzine, u vozilu ispred mene ljudi nisu bili vezani, gospođa koja je vozila nije imala povredu jer je bila vezana, nisu imali svjetla za maglu i ključno, vozili su dvaput niže što je protuzakonito od brzine dozvoljene na autoputu. Odmah sam rekao da ako me proglase krivim, da ću podnijeti ostavke na sve svoje dužnosti. U drugostepenoj osudi sam presuđen i podnio sam ostavku. Imao sam informaciju od najviših dužnosnika Mađarske da će to tako učiniti, povukli su sutkinju iz mirovine da tako presude, bilo je vezano na slučaj Hernadi, na moj odnos prema Mađarima, posebno u INA-i i moju nespremnost da budem ucijenjen. To je bila apsolutno politička presuda. Paralele ne postoje", objasnio je bivši ministar i saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao neprihvatljive poteze u prometu Čačić je nabrojao, između ostalog, alkohol, punu crtu, tunel i neprilagođenu brzinu. Krivica je, istaknuo je, ovdje neupitna, ali ostaje pitanje - kakva je. Na pitanje je li trebao nastaviti karijeru, kazao je: “Nisam već dugo nikoga čuo da to problematizira. Ne sjećam se ni političkih protivinika koji su to izvlačili.”

O Agrokoru

Bivši ministar i saborski zastupnik prokomentirao je i to što je Ivica Todorić najavio političku karijeru. Osim toga, odgovorio je i na pitanje kako gleda na grupu Borg za koju se nikad nije saznalo je li se i koliko okoristila cijelom situacijom s Agrokorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je otvorena sumnja. Napravljeni su neupitni propusti u vođenju cijele pravne strane, da je DORH dokazano propustio obaviti to na zakoniti način, da su mogli i trebali znati da vještačenje nije zakonito, da je najveći dio napravio KPMG Hrvatska koji je u sukobu interesa, kao ni da će to vještačenje biti odbačeno što je posljedica da devet od deset točaka pada jer su vezane na vještačenje. Prebacivanje odgovornosti na Hrvoj Šipek i DORH je farsično. Pa tko je postavio državnu odvjetnicu, tko odgovara za njihov rad, tko ih brani u Saboru? Upravo Plenković i ta Vlada", zaključio je Radimir Čačić.

POGLEDAJTE VIDEO Zašto je Banožić vozio sam kada je imaop pravo na vozača i zašto policija ni dva sata od nesreće nije zatvorila cestu za promet

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo