SJEDNICA VLADE /

Plenković: 'Imamo čvrsta jamstva Junckera da ćemo dobiti zeleno svjetlo za Schengen'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Premijer se posebno zahvalio ministru Božinoviću i MUP-u

3.10.2019.
10:32
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u svom je uvodnom govoru na sjednici Vlade u četvrtak još jednom istaknuo da "imamo čvrsta jamstva predsjednika Europske komisije Junckera da će Hrvatska tijekom zadnjih tjedana njegovog mandata dobiti pozitivnu ocjenu u kontekstu ispunjavanja svih kriterija za ulazak u Schengen".

"Tu se zahvaljujem najprije ministru Božinoviću, cijelom timu MUP-a. Pokazali smo da možemo bez postavljanja žica i fizičkih barijera. Nakon što se to uputi na Vijeće slijedi rasprava u kontekstu samoga Vijeća. Teško je reći kada će to, ali radit ćemo na tome jer smatramo da je to ne samo dobro za nas nego i EU i susjedne zemlje", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na komemoraciju bivšem francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu koji je preminuo prošli tjedan.

"Riječ je o velikom političaru i humanistu i bilo mi je drago da sam bio na komemoraciji u Parizu s nizom aktualnih i bivših državnika. To je važna poruka i s obzirom na njegov doprinos jačanju hrvatsko-francuskih odnosa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je jučer, zajedno sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem na Bundeku otkrio bistu Mahatme Ghandija.

"Mislim da je to važna poruka jačanju odnosa s jednom od dvije najmnogoljudnije zemlje na svijetu", rekao je Plenković.

Inače, na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak su nacrt prijedloga zakona o biljnom zdravstvu i nacrt izmjena i dopuna Zakona o tržištu kapitala te nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poštanskim uslugama kao i nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o cestama koji se usklađuju s europskim zakonodavstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo