Milanović opet u kondiciji / VIDEO Plenković i NATO?: 'Ovo je proces njegova preparkiravanja. Sto posto!'

Image

Rekao i da 'oni, koji bi ga izabrali ne znaju da je on patološki nelojalna osoba', poručio je Milanović te nastavio da premijer uvijek drži sve opcije otvorene 'kako kakva slobodna lenserica ili manekenka'

8.4.2023.
16:38
VOYO logo

Na Veliku subotu Keglevićeva straža u Pregradi je ispalila 500 hitaca iz kubura u povodu 500. rođendana Kostelske uskrsne pištole. Na 500. obljetnicu manifestacije došao je i predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je tom prigodom stao i pred novinare.

Prokomentirao je informaciju da bi premijer Andrej Plenković mogao postati glavni tajnik NATO-a. Inače, tu su spekulaciju objavila dva švedska dnevna lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sutra će Bjelovarac objaviti da je Banožić kandidat'

"Sutra će i Bjelovarac objaviti da je Banožić kandidat za šefa NATO-a. Ne znam, sve je moguće", kazao je Milanović i nastavio: “Funkcija glavnog tajnika nije zamišljena i nikad nije funkcionirala kao nešto politički važno i kreativno. Međutim, u vremenima krize, kao što je bila ntervencija u Srbiji 1999. i sada, 20 godina kasnije, tajnik NATO-a je medijski prisutniji, ali to stvara problem među saveznicima'.

Dodao je da ''soliranje''aktualnog glavnog tajnika Jensa Stoltenberga smeta nekim članicama NATO-a, posebno Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U raspodjeli torte, Plenković želi biti šlag'

Nagađanje da bi on bio kandidat za premijera, ako Plenković ode u NATO, Milanović je odbacio.

"Ma dajte. Idemo biti ozbiljni. Ništa od toga nikad. Plenković vam neće odgovoriti ako ga pitate da neće ići. Uvijek drži sve opcije otvorene, puni si rezime. Kao nekakva slobodna 'lenserica' ili manekenka koja stalno gleda neku opciju pa ima mapu sa sobom i na vrh stavlja nešto što joj pogoduje. On je u odlasku neko vrijeme. Puni si rezime. Kad se bude odlučivalo u raspodjeli torte on hoće biti šlag. Čovjek se pokušava negdje preparkirati. Datum izbore ne smije biti talac i prilagođen privatnim interesima. To je Plenkovićeva mantra kad je išao rušiti Kraramrka. Ako ode za glavnog tajnika super, bit će netko iz Hrvatske. Oni koji bi ga izabrali ne znaju da je on patološki nelojalna osoba. Ovo je proces preparkiravanja Andreja Plenkovića. Sto posto", poručio je među ostalim Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tako častohlepnu osobu to ne zadovaljava, ne vidim ga na takvom mjestu. Tamo moraš vezati konja gdje ti gazda kaže, a Plenkovićeva cijela karijera je zabij nož u potkoljenicu onom tko ti je pomogao. Ali, podržavam, svim srcem, ili barem jednom pretklijetkom”, zaključuje Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo