SJEDNCA VLADE / Plenković i Beroš posjetili Banožića: 'Još uvijek je na intenzivnoj skrbi. Želimo mu brz oporavak'

Image
Foto: Zeljko Hladika / Pixsell

Osvrnuo se i na jučerašnju raspravu o opozivu ministrice poljoprivrede Marije Vučković na inicijativu Suverenista

16.11.2023.
13:59
Zeljko Hladika / Pixsell
VOYO logo

Na dnevnom je redu današnje sjednice Vlade prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sudovima, a Vlada će donijeti i odluku o sanaciji zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji "Brezje" kod Varaždina, kao i deset odluka o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH u misijama i operacijama NATO-a i EU.

Image
'POKUŠAJ POLITIZACIJE? /

Mladi Jastreb o Koloni sjećanja: 'Neka Penava kontaktira načelnika općine Marija Bistrica pa ga pita kako se organizira hodočašće'

Image
'POKUŠAJ POLITIZACIJE? /

Mladi Jastreb o Koloni sjećanja: 'Neka Penava kontaktira načelnika općine Marija Bistrica pa ga pita kako se organizira hodočašće'

Netom nakon što je izglasan u Saboru, novi ministar i potpredsjednik Vlade Ivan Anušić stigao je i na svoju prvu sjednicu Vlade u NSK. Nije išao liftom, nego pješke po stepenicama, ali kako mu je to sve novo, nije bio siguran gdje je dvorana pa je za pomoć upitao novinare upitavši ih ide li još jedan kat gore. Novinari su ga uputili pa je Anušić, koji već ima nekoliko točaka na današnjoj sjednici, s papirima u rukama nastavio dalje, prenosi 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beroš i Plenković u Osijeku

Na početku sjednice uvodno se obraća premijer Andrej Plenković.

"Pregršt je bilo zbivanja. Najprije da sad još jednom osvrnem na tragičnu nesreću koja se dogodila u subotu u kojoj je, nažalost, smrtno stradao Goran Šarić, izražavamo još jednom sućut obitelj, a teško je ozlijeđen ministar Banožić. Jutros smo ministar Beroš i ja bili u Osijeku, i dalje je na intezivnoj skrbi, ali se oporavlja i mi mu želimo brz oporavak", kazao je na početku sjednice premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je odmah predložio Ivana Anušića za novog ministra i, ujedno, potpredsjednika Vlade, koji je danas i potvrđen u Saboru te je odmah i stigao na svoju prvu sjednicu. 

POGLEDAJTE VIDEO: HDZ ima svog kandidata za predsjednika? Primorac: 'Očito svi osim mene znaju za kandidaturu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da će itekako pridonijeti radu Vlade i voditi na najbolji mogući način ministarstvo obrane, koje je itekako važno. Očekujem od svih vas članica i članova da mu pružite potporu u funkcioniranju Vlade", dodao je premijer.

Osvrnuo se i na jučerašnju raspravu o opozivu ministrice poljoprivrede Marije Vučković na inicijativu Suverenista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odbijena je i ova inicijativa, kao i sve druge", istaknuo je te dodao: "Krenuli smo i u proces upisa trezorskih zapisa. Do danas je uplaćeno 492 milijuna eura, sudjelovalo je skoro 24 tisuće građana."

Osvrnuo se na pogibiju Marka Mišića od posljedica brutalnog premlaćivanja na području Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo vanjskih poslova je snažno osudilo ovaj nasilni čin, koji je rezultirao smrtnim ishodom za hrvatskog povratnika na ovo područje BiH. Pozivamo nadležne institucije u BiH da najoštrije kazne počinitelje ovog zločina", poručio je Plenković.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo