o nedostatku cjepiva /

Plenković: Cijepio bih se i cjepivom AstraZenece

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Na upit smatra da je Hrvatska zakinuta rekao je da nije, nego da dobiva onoliko koliko su farmaceutske kompanije u stanju dostaviti

13.3.2021.
13:42
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je izložbu "Nastavit će se ...Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj" u Muzeju za suvremenu umjetnost.  Tom prigodom novinari su ga pitali bi li se cijepio cjepivom AstraZenece, na što je Plenković odgovorio da bi.

Također se osvrnuo i na njegov odlazak u Bruxelles rekavši kako je jedan od ključnih razloga njegva odlaska bilo cjepivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je nezadovoljna dinamikom isporuke, kao i mnoge druge. 2,7 milijuna doza cjepiva AstraZenece Hrvatska naručila čim se ono pojavilo, razmišljajući da će njega biti najviše i da će najprije biti dostupno. Kontinuirano povećavamo broj narudžbi, čak smo naručili i ovih cjepiva koja nisu odobrena. Sad smo na 8,7 milijuna doza cjepiva za hrvatske građane”, poručio je. 

Što se tiče dinamike isporuke cjepiva rekao da se sad vidi da su oni koji su naručivali cjepiva od onih čiji je proizvodni lanac bolje organiziran cjepiva dobivaju više, a oni koji nisu, oni dobivaju manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit smatra da je Hrvatska zakinuta rekao je da nije, nego da dobiva onoliko koliko su farmaceutske kompanije u stanju dostaviti te da do kraja travnja ćemo ukupno imati milijun doza.

Nema nikakvog prijepora, nema nikakve svađe, nema nikakvog sukoba. Postoji zakonska procedura, koju se treba poštovati. Jednom kad se ona bude poštovala, tada ćemo uzeti u obzir ime", poručio će premijer oko spora s predsjednikom Republike Hrvatske. Što se tiče kandidature Miroslava Škoru za gradonačelnika Zagreba rekao je: “On je htio biti gradonačelnik Osijeka, sad želi biti gradonačelnik Zagreba. Škorin Domovinski pokret je blijeda kopija HDZ-a, a ja ne volim kopije, pogotovo blijede".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo