sjednica vlade /

Plenković apelira: 'Molimo sve da se cijepe, sad je pravi trenutak'

Ministar Medved naglasio je kako zbog toplinskog udara 630 klima se šalje iz rezervi u Petrinju da se ugrade u kontejnere.

23.6.2021.
14:50
VOYO logo

Sjednica Vlade održava se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

U uvodnom obraćanju premijer Andrej Plenković je poručio kako se dobra epidemiološka situacija nastavlja, ali isto tako da se broj cijepljenih ne povećava dovoljno brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sedam dana imali smo samo 479 zaraženih. Svega 3,4 posto na tjednoj bazi. Ono što bi trebalo biti bolje je ritam cijepljenja, osobito prvom dozom. Broj cijepljenih drugom dozom se znatno povećava što je dobro, ali samo se za 1 postotni poen povećao broj cijepljenih prvom dozom u odnosu na prošli tjedan, to nije dobro”, rekao je Plenković.

Zamolio sve da se cijepe te poručio da sada moramo steći imunitet prije jeseni i zamolio građane, oni koji to nisu napravili da naprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo sve da se cijepe, sad je trenutak. Zaštitimo se radi zdravlja, radi ekonomije i turizma", kazao je Plenković.  " Bili smo u Brezovici. O tome je bilo puno riječi u medijima", kazao je. 

Čestitao je i Vatrenima na plasmanu u osminu finala Eura te im zaželio sreću u daljnjim utakmicama.

Ministar Medved naglasio je kako zbog toplinskog udara 630 klima se šalje iz rezervi u Petrinju da se ugrade u kontejnere.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je danas udio novozaraženih u testiranima 2,16 posto. Popunjenost kreveta je u daljnjem padu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je zadovoljavajuća. No recentni manji porast zaraženih je poziv na oprez. Virus se može nastaviti intenzivno širiti pogotovo novi sojevi, ako se ne cijepimo. Odluka o samom činu je na svakom pojedincu. Struka je jasna. Pozivam građane da već danas planiraju odlazak na cijepljenje", kazao je Beroš. 
Na sjednici Vlade usvojit će i zaključak o produženju korištenja autoceste A11 Zagreb-Sisak bez plaćanja cestarine do 1. listopada 2021., kao i zaključak o produženju besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko-moslavačke županije i predstavnike službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo