promjenjivo vrijeme /

Planirate aktivnosti i radove na otvorenome? Naša Željka otkriva do kada će nam kiša praviti društvo

S jučerašnjim danom ušli smo u promjenjivi proljetni tjedan

8.4.2019.
7:00
VOYO logo

Čini se da će nam kiša praviti društvo sve do idućeg vikenda! S jučerašnjim danom ušli smo u promjenjivi proljetni tjedan, kaže prognostičarka RTL-a Željka Pogačić čiju prognozu možete pročitati u nastavku:

"Oblake i kišu u naše predjele donijela je ciklona iz Sredozemlja koja će samo odmaknuti na istok. Zbog toga će se nad našim dijelom kontinenta zadržati vlažan i nestabilan zrak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u Slavoniji i na krajnjem istoku, novi radni tjedan u većini zemlje počinje pretežno oblačnim i kišovitim vremenom, osobito u Dalmaciji gdje su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi i novih 30-tak litara po četvornome metru. 

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne promjenjiva naoblaka uz povremene pljuskove ili slabu kišu, osobito u južnijim i zapadnijim predjelima. Temperatura od 17 do 19 stupnjeva uz slab vjetar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istočna Hrvatska najtopliji dio zemlje

Istočna Hrvatska će biti najtopliji dio zemlje, uz najvišu temperaturu od 19 do 21 stupanj. Bit će oblačnije nego ujutro stoga u zapadnoj Posavini i Slavoniji nije isključen poneki pljusak. Puhat će slab sjeverozapadnjak. 

U Dalmaciji i poslijepodne pretežno oblačno. U Dalmatinskom zaleđu kiša će biti češća dok su uz obalu i na otocima moguća dulja suha razdoblja. Temperatura od 14 do 16 stupnjeva - dakle, svježe.   

U unutrašnjosti će i idućih dana biti nestabilno

Na sjevernom Jadranu i u gorju poslijepodne promjenjivo oblačno, mjesetimice uz kišu. U Istri i na Kvarneru naoblaka će se od sredine dana smanjivati i kiša postupno prestajati. Temperatura u unutrašnjosti od 11 do 14, uz obalu od 14 do 16 stupnjeva. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, na otvorenome moru mjestimice jak.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U unutrašnjosti će i idućih dana biti nestabilno uz promjenjivu naoblaku i povremenu kišu, nerijetko pljuskove i grmljavinu. Do petka bi se najviše kiše moglo skupiti u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, zatim u središnjoj Hrvatskoj, a u Slavoniji, na razočaranje poljoprivrednika, najmanje. Temperatura od četvrtka u blagom padu. 

U utorak će na moru biti uglavnom suho i djelomice sunčano. Od srijede ponovno računajte na mjestimičnu kišu i oblačnije vrijeme. Zapuhat će jugo, mjestimice jako. Potkraj tjedna izgledno je smirivanje i novi predah od oborina.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, promjenjivo travanjsko vrijeme očekuje nas do petka. Ako planirate aktivnosti i radove na otvorenome, preporučujemo da svakodnevno pratite vremensku prognozu. Ili pričekate vikend", poručuje Željka Pogačić.  

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo