Prisjeo joj rad u Hrvatskoj: 'Ne planiram se vraćati, želim pomoći obitelji da emigrira'

'Nakon šestogodišnjeg školovanja na zapadu vratila sam se u Hrvatsku misleći kako ću biti u mogućnosti pošteno zaraditi i pomoći jednom zaposlenom roditelju u financiranju ostatka obitelji.

10.2.2013.
9:15
VOYO logo

Nakon što smo nedavno objavili pismo 28-godišnjaka koji je ogorčen situacijom i sustavom i u potrazi za boljim životom otišao iz Hrvatske, pismom nam se javila i jedna čitateljica (podaci poznati redakciji) ističući kako podržava njegovo mišljenje da mladi trebaju otići iz zemlje. "I sama sam otišla u inozemstvo prije par mjeseci. Nakon šestogodišnjeg školovanja na zapadu (zahvaljujući međunarodnim programima i natjecajima koji nisu samo rezevirani za tatinu djecu ili kojekakve stranačke mladeži), vratila sam se u Hrvatsku misleći kako ću biti u mogućnosti pošteno zaraditi i pomoći jednom zaposlenom roditelju u financiranju ostatka obitelji. Na žalost, nisam uspjela spojiti kraj s krajem. Unatoč tome što sam bila jedna od rijetkih vršnjaka koji su radili za plaću veću od Mrsićevog velikodušnog minimalca.

'Pokušaj izlaska iz minusa na bankovnom računu i ikakve mogućnosti uštede bio je Sizifov posao'

Nakon godine i pol sam shvatila da je moj pokušaj izlaska iz minusa na bankovnom računu i ikakve mogućnosti uštede Sizifov posao. Spakirala sam se i otišla ponovno na Zapad. Ne planiram se više vraćati u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želim pomoći ostatku obitelji da emigrira. Sama pomisao da će moji roditelji doživjeti starost i dočekati smrt u uvjetima bez dostojanstva i samostalnosti kao većina hrvatskih umirovljenika koji imaju mizerne mirovine (a to će biti moji za par godina) tjera mi suze na oči.

'Ne dajte sentimentalnosti da vas uspori u nastojanjima da sebi i svojoj djeci osigurate bolje sutra'

Dragi vršnjaci, u dvadesetima smo. Većina nije u braku, nema djecu, ni kredit, ni nekretninu o kojoj treba brinuti. Sad je vrijeme za pokret i za promjenu. Vaši roditelji, braće i sestre i prijatelji će vas i dalje voljeti i dočekati otvorenih ruku svaki put kad se vratite u RH na ljetovanje. Ne dajte sentimentalnosti da vas uspori u nastojanjima da sebi i svojoj djeci u budućnosti osigurate bolje sutra", napisala je naša čitateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 28-godišnjak na čije je pismo reagirala, napisao je da je ogorčen situacijom u Hrvatskoj prije pola godine otišao u inozemstvo. Ondje je, napisao je, pronašao posao, živi pošteno i zadovoljan je. Pozvao je i druge da odu izu zemlje i pronađu svjetiliju budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo