DOPIS KOMORE MINISTRU /

Pisali Božinoviću: 'Socijalne radnike optužuju da korisnike domova drže u zatočeništvu'

Image
Foto: PIXSELL

Pokretni korisnici žele izlaziti nesmetano van, a članovi obitelji ili drugi bližnji žele dolaziti u posjete, stoji u pismu

7.5.2020.
7:42
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatske komore socijalnih radnika Antun Ilijaš poslao je pismo predsjedniku Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću u kojem upozorava da zaposlenici domova za starije posljednjih dana primaju prijetnje i optužbe od strane korisnika domova i njihovih obitelji. 

"Prethodnih nekoliko dana zaprimili smo veći broj obavijesti od članova ove Komore, a koji su zaposleni u domovima za starije osobe u  različitim dijelovima Republike Hrvatske o optužbama i prijetnjama  koje primaju od članova obitelji i drugih bliskih osoba korisnika  domova za starije osobe. Osim toga, prijetnje su im upućene i od  
strane samih korisnika domova", napisao je u pismu Ilijaš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANAK

"Korisnici domova žele izlaziti van, a članovi obitelji žele dolaziti u posjete"

"Pokretni korisnici žele izlaziti nesmetano van, a članovi obitelji ili  drugi bližnji žele dolaziti u posjete u prostorije domova unatoč  jasnim uputama Vašeg stožera te Ministarstva za demografiju, obitelj,  mlade i socijalnu politiku (u nastavku: MDOMSP).
Socijalne radnike i druge djelatnike domova se optužuje da korisnike smještaja u domovima za starije osobe drže u zatočeništvu", dodaje Ilijaš u pismu Božinoviću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vama i nama je jasno kako socijalni radnici i drugi djelatnici domova  za starije odgovorno obavljaju svoj posao, pridržavajući se uputa  Stožera i MDOMSP-a i to samo s jednim ciljem: zaštita života i  zdravlja korisnika, osoba starije životne dobi, koji su najugroženija skupina u pogledu zaraze COVID-19 virusom", stoji u pismu. 

Na kraju je zamolio Božinovića da na sljedećoj konferenciji za medije javnost obavijest o njihovom dopisu i svim građanima i  korisnicima svih domova koji skrbe o starijim osobama "još jednom  naglasite iznimnu važnost pridržavanja Vaših mjera i mjera MDOMSP-a u pogledu skrbi za starije osobe". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo