čeka se analiza /

Pirotehničari tijekom razminiravanja pronašli ljudski kostur i vjerojatno riješili slučaj star 14 godina

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Kosturu navodno nedostaje i dio noge, pa se pretpostavlja da je žrtva stala na nagaznu minu koja mu je raznijela nogu i u konačnici vjerojatno prouzrokovala smrt

20.9.2017.
16:22
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Pirotehničari su na Vrdovu u jednoj urušenoj kući pronašli ljudski kostur koji bi mogao biti rješenje misterija u slučaju starom 14 godina, piše Slobodna Dalmacija. 

Pri pronalasku kostura, odmah su pozvali policiju, a službenici su kosti poslali na DNK analizu. Pretpostavlja se da bi kostur mogao biti posmrtni ostatak Marijana Modrića iz vrličkog naselja Ježević, koji je proglašen nestalim još 2003. godine. Uz kosti je pronađen i dokument u kojem je navedeno ime Marijana Modrića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te 2003. godine Modrić je sam otišao u Dinaru, iz koje se nikada nije vratio. Unatoč opsežnoj potrazi nije pronađen. Svih ovih godina nitko nije dolazio do Bandićevih staja jer je bilo poznato da je širi prostor oko toga lokaliteta miniran.

I tako se dogodilo da su upravo pirotehničari pri razminiravanju spomenutog područja najvjerojatnije riješili slučaj nestalog Modrića. Kosturu navodno nedostaje i dio noge, pa se pretpostavlja da je Modrić stao na nagaznu minu koja mu je raznijela nogu i u konačnici vjerojatno prouzrokovala smrt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se DNK analizom potvrdi da je pronađeni kostur Modrićev, njegovi posmrtni ostaci predat će se obitelji kako bi ga mogla pokopati, piše Slobodna Dalmacija.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo