Pomno izrađen predmet / Piromanija ili nepromišljeni čin? Zapaljivi padobran pao na šibenski kvart Vidici

Image
Foto: TRIS/G. Šimac

Neobični padobran već na prvi pogled odaje dojam kako se ne radi o tek dječjoj igri, da je pao na neku zapaljivu površinu, suhu travu ili stablo, nastao bi požar.

26.7.2017.
12:18
TRIS/G. Šimac
VOYO logo

"Sjedili smo na kauču pored prozora i gledali na televiziji humoristične serije s djecom kada smo par metara od prozora ugledali nešto goreće kako leti i lagano se, nošeno vjetrom, spušta prema ulici. Ličilo je na mali padobran koji na dnu nosi vatru. Ubrzo je palo na desnu stranu ceste, uz rub, između linija koje usporavaju promet. Otišao sam dolje i vidio kako se zbilja radi o padobranu. Donio sam ga u stan i pozvali smo 112…", ispričao je čitatelj za šibenski portal Tris.

Kaže kako su u službi 112 s razumijevanjem saslušali njihovu dojavu i rekli kako će obavijestiti policiju. Neobični padobran već na prvi pogled odaje dojam kako se ne radi o tek dječjoj igri, a pomno izrađen i šivan najvjerojatnije šivaćim strojem, padobran je bijelim trakicama kroz kartonsku alku povezan s lancem, dok je na dnu lanca obješena modificirana posudica od lučice koju je, umjesto voska, netko ispunio nekom drugom zapaljivom tvari. Cjelokupna visina padobrana iznosi 70-ak centimetara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zapaljivi padobran pao na šibenski kvart Vidici

Image

Zapaljivi padobran pao na šibenski kvart Vidici

"Znamo da bi ovih dana vijest o ovakvom nečemu mogla nekima dati ideju za slične poduhvate. Ali, s druge strane, mislim da je važno upozoriti na ovaj slučaj, pa makar bio plod nečije nepromišljenosti i gluposti. Posve je jasno, da je padobran pao na neku zapaljivu površinu, suhu travu ili stablo, da bi nastao požar. Naime, kada je pao, grumenje žara se rasulo uokolo mjesta pada, no palo je na asfalt, pa nije bilo štete.", rekao je Šibenčanin. 

Obitelj koja je zatekla padobran ne želi medijsku pažnju, no policiji su spremni predati pronađeni padobran te im ispričati što se dogodilo, ako ih budu kontaktirali, jer je njihov broj zabilježen u službi 112, piše Tris

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo