dan poslije jučer / Pipl mast trast as: Prisjetili smo se svih jezičnih bisera naših političara, ali i poliglota

Prisjetili smo se svih jezičnih bisera naših političara, ali da ne biste rekli da smo zlobni - i svih poliglota među političarima

17.5.2017.
22:30
VOYO logo

Ministar obrazovanja Pavo Barišić danas je na Braču progovorio na engleskom - za koji u školi ne bi baš dobio peticu. Pa smo se prisjetili svih jezičnih bisera naših političara, ali da ne biste rekli da smo zlobni - i svih poliglota među političarima. 

Prvi čovjek obrazovanja Pavo Barišić njemački govori kao da mu je materinji, ali se danas na otoku Braču obratio na engleskom. Ni prvi ni zadnji političar kojem engleski ne ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvu sliku o Hrvatskoj šalju? 

"Smatram da osoba koja predstavlja znanost za Republiku Hrvatsku mora savršeno baratati sa stranim jezikom. To može biti neki drugi strani jezik ako nije engleski. 
Tako da kada čujem zapravo da netko  pokušava nešto reći i to zvuči smiješno u konačnici iskreno me je sram", iskrena je predavačica u školi stranih jezika Daniela Dapas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikog nije sram kada progovori predsjednica - koja je diplomirala engleski i španjolski jezik, a govori i portugalski.

Premijer Andrej Plenković, bivši europarlamentarac ne govori tečno samo engleski, nego još tri jezika. Talijanski, njemački i francuski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je poliglot baš kao i bivši  premijer iz redova HDZ-a Ivo Sander. Zato njegova nasljednica Jadranka Kosor nije briljirala. Svjesni da ne znaju, neki su na vrijeme krenuli krenuli na tečaj jezika...

Jezik se najbolje uči u djetinjstvu, ali za tečaj, kažu profesori, nikad nije kasno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tečaj sasvim sigurno ne bi škodio zagrebačkom gradonačelniku, koji se svog engleskog nikad nije sramio", nadodaje Daniela Dapas.

Neki zaista nisu profesori engleskog jezika, ali kako god govorili - oni koji su ih izabrali moraju im vjerovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PIPL MAST TRAST AS.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo

Još iz rubrike