razgovarao s direktorom sberbanke /

Petrov uzvraća Todorićima: 'Znam da mene doživljavaju krivcem za raspad svog carstva'

'To što su zbog svog načina poslovanja stvorili preko 40 milijardi kuna duga, to što političke elite takav način poslovanja prešutno odobravale, o tome se šuti'

16.5.2017.
17:48
VOYO logo

Čelnik Mosta Božo Petrov oglasio se danas povodom slučaja Agrokora hrvatskoj javnosti i to nakon što je Ivica Todorić u Nacionalu rekao da ga je čelnik Mosta preko ruskih bankara pokušavao kontaktirati.

Petrov tvrdi da je razgovarao s direktorom Sberbanke u Hrvatskoj te mu je napomenuo da su financijska izvješća katastrofa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas mene obitelj Todorić smatra najvećim krivcem za raspad svog carstva. Iako su oni svojim poslovanjem doveli koncern u stanje preko 40 milijardi kuna duga te što su im političke elite i HDZ-a i SDP-a prešutno odobravale takav model poslovanja. Drago mi je da se obitelj Todorić uključila u lokalnu kampanju na strani HDZ-a. Ja sam razgovarao s dobavljačima i preko dobavljačima poslao poruku, a s kim su oni u međuvremenu komunicirali, to ćete pitati njih. Što se tiče dobavljača, radi njih sam natjerao HDZ, koji nije htio čuti 20 dana o problemu u Agrokoru, da se transparetno otvori ta problematika na raspravi u Vladi. Nakon toga smo organizirali sastanak s Todorićem. U trenutku kada smo dobili financijska izvješća, a prije sastanka s Todorićem, kada se vidjelo da je katastrofalna situacija, u jednom razgovoru s dobavljačima na kojem je bio jedan predstavnik Sberbanke gdje sam mu rekao iste riječi kao i Todoriću - a to je da banke neće viditi ovaj proces i ne mogu ući u vlasništvo i da su dobavljači oni koji prvi moraju dobiti novac te da Todorić mora napustiti kompaniju", kaže Petrov.

Kaže da su tvrdnje o njegovoj vezi s Rusima potpuna besmislica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko plasira onda ovakve informacije, Petrov kaže da to rade oni kojima bi odgovaralo da Mosta više nema.

"Mi smo prvi koji su otvoreno i javno progovorili o onome što je javna tajna u Hrvatskoj - da su HDZ i SDP folklor. Isti interesni lobi povlači konce i u jednoj i u drugoj stranci", poručuje Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo