SASTANAK U ŠIBENIKU /

Petrov: 'Smatramo da se može postići konsenzus'; Karamarko: 'Tripartitna vlada je drveno željezo'

U sjedištu šibenskog HDZ-a u petak poslijepodne je održan sastanak predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i čelnika Mosta nezavisnih lista Bože Petrova te njihovih suradnika

4.12.2015.
17:14
VOYO logo

U sjedištu šibenskog HDZ-a u petak poslijepodne je održan sastanak predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i čelnika Mosta nezavisnih lista Bože Petrova te njihovih suradnika.

Nakon toga Petrov je dao izjavu novinarima te rekao kako smatra da se može postići  konsenzus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da sam saznao da je HDZ i prije ovog sastanka potvrdio da će biti prisutan na zajedničkom sastanku. Ono o čemu smo dodatno razgovarali je sve ono što se događalo zadnja dva do tri tjedna, a i ono što se događalo jučer na konstituiranju Sabora".

A koji su zaključci ovog sastanka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo o problematici i ključnim pitanjima kako hrvatskoj, tako i vanjskopolitičkoj situaciji. Zaključak je da će biti suradnja u ponedjeljak što je nama izuzetno drago i to smo priželjkivali od prvog trenutka. Uvijek smo tvrdili da postoji mogućnost razgovora. Kako će ti razgovori ići, ne znam, ali drago mi je da smo ih pokrenuli".

HDZ je rekao da vladu sa SDP-om ne smatra realnom.

"Volio bih da se održi zajednički sastanak, da se otvori politički dijalog. Vjerujem da postoji mogućnost da se postigne konsenzus".

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MOST, Božo Petrov

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što Vam je rekao Karamarko?

"Mogu samo reći da je sastanak bio konstruktivan i da je izražena želja da se održi taj zajednički sastanak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači li to da ste bliže HDZ-u?

"Ne. Želimo zajednički sastanak. Smatramo da se može otvoriti politički dijalog i da se može dogoditi konsenzus. Mi želimo konsenzus".

Karamarko: 'Tripartitna vlada je drveno željezo'

Nedugo nakon Petrova, iz stranačkih prostorija izašao je šef HDZ-a TomislavKaramarko.

"Razgovarali smo o sastanku koji bi se trebao održati u ponedjeljak. Oni mogu imati mišljenje o tripartitnoj vladi i tom nekakvom zajedništvu za koje sam rekao da je, po meni, drveno željezo. Ali, ću doći tamo jer želim čuti - neka me probaju uvjeriti da je to nešto jako dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li nudili neku funkciju Boži Petrovu?

"Ne, ne. To je ono što se ne dira u ovoj situaciji kada nismo svi za stolom. Treba se stvoriti saborska većina, bez toga smo blokirani. Na koji način, to moramo vidjeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOST inzistira na konsenzusu, jeste li spremni podržati MOST-ovog predsjednika Sabora?

"Mi smo spremni na dosta toga što bude korisno pa da počnemo rješavati probleme. Već 20 dana se bavimo ovim problemom, a uopće ne pričamo o gospodarstvu, o tome da su možda tisuće radnih mjesta ugašena u međuvremenu, da su tisuće novih mladih ljudi iselile iz Hrvatske. I to me progoni i zato sam neraspoložen. Nije bilo riječi o podjeli nekakvih sinekura".

Karamarko: 'Ne vjerujem da je Petrov maliciozan, stekao sam dojam da se radi o korektnom čovjeku'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak uoči sastanka s Božom Petrovom kako nije dobro da iz jedne stranke (Most) procjenjuju vodstvo druge stranke istaknuvši kako to ne doprinosi dobrim odnosima, pogotovo u sadašnjoj osjetljivoj fazi razgovora.

Image
skeptičan, ali spreman na sve /

Karamarko se u Šibeniku sastaje s Petrovom, spreman je sjesti i s Milanovićem

Image
skeptičan, ali spreman na sve /

Karamarko se u Šibeniku sastaje s Petrovom, spreman je sjesti i s Milanovićem

"Ne bih to komentirao. Nije uopće dobro da iz jedne stranke procjenjuju vodstvo druge stranke. To se nekoliko puta dogodilo nekim kolegama i to nije dobro i nije taktično. To ne doprinosi dobrim odnosima, pogotovo u osjetljivoj fazi ovih razgovora", kazao je Karamarko novinarima upitan kako komentira izjavu Ivana Lovrinovića da HDZ i SDP imaju odlične stručnjake, ali je problem u vodstvu tih stranaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Lovrinović je rekao kako ne može vjerovati koliko je teško dovesti SDP i HDZ za jedan stol, "face to face". Smatra da je, po njegovu mišljenju, problem u vodstvima HDZ-a i SDP-a. "I HDZ i SDP imaju izvrsne stručnjake, ali mislim da u tim strankama nešto ne štima", kazao je Lovrinović.

Karamarko nije želio komentirati niti medijske spekulacije da predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov odugovlačenjem pregovora vrši pritisak na vodstva HDZ-a i SDP-a i time ih pokušava rušiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojmo se baviti hipotezama. Ne vjerujem da je Petrov maliciozan i da bi takvo što pokušavao. Stekao sam dojam da se radi o korektnom čovjeku s kojim se može razgovarati i ne vjerujem da su to nekakve zadnje namjere. To su pričice i hipoteze na koje se ne treba obazirati", rekao je Karamarko.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo