razilaženje s Lovrinovićem / Petrov se sastao s Vujčićem: razgovarali o monetarnoj politici

Image
Foto: Davor Puklavec/Grgo Jelavic/PIXSELL

Guverner HNB-a Boris Vujčić kaže da je Boži Petrovu objasnio u čemu se razilazi sa MOST-ovcem Ivanom Lovrinovićem koji je vodio pregovore s predstavnicima SDP-a i HDZ-a o ekonomskom dijelu MOST-a

24.11.2015.
7:24
Davor Puklavec/Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Prvi čovjek MOST-a Božo Petrov sastao se ovih dana i s guvernerom Hrvatske narodne banke Borisom Vujčićem. Kako prenosi Večernji list, kavu su popili u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do susreta je, kaže guverner Vujčić, došlo na poticaj zajedničkog prijatelja, a glavna tema jednoipolsatnog razgovora bila je monetarna politika. Vujčić kaže da je Petrovu objasnio u čemu se razilazi sa MOST-ovcem Ivanom Lovrinovićem koji je vodio pregovore sa prvacima SDP-a i HDZ-a o ekonomskom dijelu MOST-ova programa. Vujčić kaže da je objašnjavao zašto ne bi bilo dobro ići na ukidanje valutne klauzule i promjene u tečajnoj politici koje bi vodile slabljenju domaće valute.

Vujčić je, inače, veliki zagovornik reformi koje bi trebale voditi poboljšanju poslovne klime te snažne fiskalne konsolidacije koja bi išla za tim da se smanji fiskalni deficit i zaustavi javni duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je kava s Vujčićem djelovala na Petrova moglo se naslutiti i iz popodnevnih Lovrinovićevih izjava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo