Pozvao šefa hdz-a da pokaže da mu je stalo do domovine /

Petrov odbio mogućnost prelaska na drugu stranu: 'Sve ono što sada radi Karamarko, to je u pregovorima radio Milanović'

'Meni je žao što su neki članovi HDZ-a spremni pogaziti sve i dopustiti da se spasi takav čovjek i da se napravi hibridno čudovište od jedne vlade', poručio je Petrov

4.6.2016.
19:14
VOYO logo
Image
domagoj milošević novi glavni tajnik stranke /

HDZ se odlučio za sastavljanje nove većine: 'Nesuvislo je da Orešković vodi Vladu HDZ-a i MOST-a bez čelnika tih stranaka'

Image
domagoj milošević novi glavni tajnik stranke /

HDZ se odlučio za sastavljanje nove većine: 'Nesuvislo je da Orešković vodi Vladu HDZ-a i MOST-a bez čelnika tih stranaka'

Uživo iz Metkovića u RTL Danas javio se potredsjednik Vlade Božo Petrov kako bi prokomentirao krizu u političkom vrhu i današnje odluke predsjedništva HDZ-a. 

Zašto Karamarko misli da je preslagivanje moguće - vi kažete da nećete s njim ni mrtvi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most neće sudjelovati u nikakvom preslagivanju Vlade, sve i kad bi to Karamarko htio. Za mene je to doista licemjerstvo. Postaviti prvog čovjeka vlade, a nakon toga govoriti da on ne ili Most ne štite nacionalne interese. U posljednjih mjesec dana se pokazalo da jedini koji ne štiti nacionalne interese jest sam Tomislav Karamarko.

Nakon svega što je isplivalo u javnosti i na što smo upozoravali, oni idu preslagivati vladu, s eto, nekom konstrukcijom da će ta vlada štititi nacionalne interese. Kad bi gospodin Karamarko zaista bio toliki domoljub, u prvom trenutku kada je izišla afera, dao bi ostavku na sve svoje dužnosti. Time bi pokazao koliko on voli Hrvatsku. Ovo nije nikakva ljubav prema Hrvatskoj nego čista zaštita jedne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni je žao što su neki članovi HDZ-a spremni pogaziti sve i dopustiti da se spasi takav čovjek i da se napravi hibridno čudovište od jedne vlade.

Hoće li Sabor raspravljati prije o opozivu Karamarka na prijedlog HDZ-a ili nepovjerenju Oreškoviću na prijedlog SDP-a?

Kad bi se poštovali demokratski procesi i kad bi postojala politička kultura, bilo bi fer od takvih ljudi da idu redom. Koliko mene pamćenje služi, prvo se napravio prijedlog za opoziv Karamarka. Volio bi vidjeti u saboru tu raspravu i što će izaći od detalja od Karamarku.

Kada raspravljamo o preslagivanju je li Vam zamisliva nova većina s Milanovićem i SDP-om?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema nikakvog govora o našem preslagivanju s nekim drugim. I ti drugi su se pokazali kao osobe koje ne poštuju dogovore i osobe koje su pokušale razbiti Most. Sve ono što danas radi gospodin Karamarko, to je u trenutku pregovora radio Zoran Milanović. U trenutku kada mu nešto nije odgovaralo, išao je rušiti Most. A oni bi se zapravo trebali upitati je li im zaista stalo do države ili vlastitih interesa.

Jeste li se čuli s premijerom? Je li vam objasnio zašto je bio u SOA-i?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković kao premijer ne mora meni polagati račune. Ako je bio u SOA-i i ako je to bilo povjerljivo, ima pravo na to. Ja vjerujem da će on raditi najbolji za interese Hrvatske.

Je li vam žao što se potpisali sporazum s HDZ-om?

Nije mi žao, Karamarko za mene ne znači jednakost s HDZ-om. On je sada predsjednik stranke, a ako postoji u predsjedništvu HDZ-a razum i ako su svjesni da HDZ treba imati demokratski sustav, nadam se da će shvatiti da postoji politička odgovornosti i da Karamarko treba odstupiti.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo