most: petrov ima pravo na sve informacije / Petrov iznenadio HDZ zbog neslaganja sa smjenom šefa SOA-e: 'Neka razgovara i s drugom stranom'

Šef tajne službe više nema podršku predsjednice, ima podršku potpredsjednika Vlade i još čeka što će odlučiti premijer

7.2.2016.
18:39
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov koji se javno usprotivio smjeni šefa tajne službe - iznenadio je HDZ iz kojeg poručuju: "Neka razgovara i s drugom stranom".

Šef tajne službe više nema podršku predsjednice, ima podršku potpredsjednika Vlade i još čeka što će odlučiti premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj neizvjesnoj situaciji sastanak Bože Petrova s Draganom Lozančićem iznenadio je partnere u HDZ-u. 

Očekuju da se Petrov raspita i kod druge strane prije nego javno kaže da ne vidi razloga za smjenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Mosta poručuju - Petrov je potpredsjednik Vlade i ima pravo na sve informacije. 

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

(Robert Anic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko jučer je poručio da treba pustiti premijera da donese odluku, a iz HDZ-a danas tumače:

"Ja mislim da na ovaj način je predsjednica omogučila premijeru da bez nekog pritiska, objektivno i na miru, razmotri situaciju, odvaže sve činjenice i donese neovisnu odluku", izjavio je član HDZ-ovog Odbora za nacionalnu sigurnost Nikola Brzica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOST-ov glavni igrač u Vladi Božo Petrov poručuje da je s Lozančićem razgovarao i suprotno odluci predsjednice kaže da ne vidi razloge za njegovu smjenom.

"Ja mogu shvatiti da je gospodin Petrov htio biti informiran o događajima ali isto tako očekujem da će gospodin petrov htjeti biti informiran i o događajima s druge strane. Da neće temeljit svoje odluke temeljem samo jedne strane priče", dodaje Brzica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je premijer Tihomir Orešković jučer poručio:

"To je gospodin Petrov ima svoj stav, to ovaj, njegova pozicija, mi ćemo se čuti i ja ću odlučiti idući tjedan, pa ćete čuti. Hoćete li dati potpis za njegovu smjenu? Drugi tjedan ćete čuti, sve će biti jasno. Hvala. Ugodan vikend".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov za svoje suprostavljanje odluci s Pantovčaka očito ima potporu kolega:

"A reka je Božo šta je reka, šta ću ja na to reć. Božo Petrov nije obični građanin, on je potpredsjednik hrvatske vlade, on treba znati informacije, donositi i plasirati odluke i u tome će uvijek imati potporu Mosta", kazao je saborski zastupnik i član Vijeća za suradnju Miro Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović Lozančića je samostalno odlučila razriješiti jer ne uživa njezino povjerenje, ali na koji je način povrijedio zakon nije obrazloženo.

Konačna odluka o sudbini Lozančića znat će se uskoro -  da se izbjegne kriza premijer Orešković će najvjerojatnije razrješenje supotpsiati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo