PREDSJEDNIK SABORA / Petrov: 'Bili smo ucijenjeni. To mi sliči na inicijaciju u mafijašku organizaciju'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Od države im je važnije staviti pod tepih sve ono što se otkriva u Agrokoru. Očito im o tome ovisi uspjeh na lokalnim izborima', izjavio je Petrov

28.4.2017.
10:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Mi smo bili ucijenjeni da moramo pristati na amoralan potez ili će pasti Vlada. To mi sliči na inicijaciju u neku mafijašku organizaciju", rekao je Mostovac i predsjednik Sabora Božo Petrov u intervjuu za Novi list. odbacivši novinarsko pitanje da Most po drugi put ruši vlastitu Vladu, već Petrov kaže da je to opet učinio - HDZ.

"Opet su stavili stranački interes ispred interesa države. Kako to HDZ voli reći – vjerodostojno, u skladu s istom politikom koju provode zadnjih 20 godina. Od države im je važnije staviti pod tepih sve ono što se otkriva u Agrokoru, o čemu danas imate javno izvješće. Očito im o tome ovisi uspjeh na lokalnim izborima. Zaboravite argumente da je u pitanju izraz lojalnosti. Lojalnost nikada ne može biti u vidu ucjene. Mi smo danas bili ucijenjeni da moramo pristati na amoralan potez ili će pasti Vlada. To mi sliči na inicijaciju u neku mafijašku organizaciju: prvo morate počiniti kazneno djelo, pod krinkom da dokažete da ste lojalni, a zapravo da vas naknadno možemo ucjenjivati", naglasio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On smatra da je ovo kulminacija borbe između Mosta i interesnih skupina, koje su dirnute istragama u Agrokoru. Naglašava da se po prvi put dogodila situacija da su istražne institucije u 25 godina ušle u Agrokor.

"Zanimljivo je da Andrej Plenković u ovom trenutku ide smijeniti ministre. Samo prije dva tjedna poručuje da neće dopustiti istrage i time se miješa u neovisnost istraga", izjavio je Božo Petrov za Novi list, koji ne isključuje mogućnost da Most u trećem pokušaju složi vlast sa SDP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo