POKVARENI TELEFON / Petrina: 'Rekli su mi da sjednice u ponedjeljak možda neće biti'; Sabor: 'Došlo je do nesporazuma'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Petrina tvrdi da su ga prije nekoliko minuta nazvali iz tajništva Hrvatskog sabora kako bi ga obavijestili da nije sigurno da će se konstituirajuća sjednica parlamenta održati 28. prosinca kako je najavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

24.12.2015.
12:30
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Svi oni koji su nakon jučerašnjeg imenovanja novog mandatara uvjeravali da ništa još nije gotovo i da je moguć još jedan obrat - možda će doći na svoje. Barem ako je suditi po tvrdnjama Stipe Petrine koje je sa svojim Facebook prijateljima podijelio na toj društvenoj mreži.

Petrina tvrdi da su ga prije nekoliko minuta nazvali iz tajništva Hrvatskog sabora kako bi ga obavijestili da nije sigurno da će se konstituirajuća sjednica parlamenta održati 28. prosinca kako je najavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarni termin (ili odustajanje) javit ćemo Vam tijekom današnjeg dana", rekli su Petrini.

Bivši član Mosta kaže da sada postoje dva moguća scenarija. Prema prvom, dio Mosta odbio je podržati mandatara pa nema dovoljno ruku za konstituiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga mogućnost, piše Petrina, je da se provjerava je li gospodin Tim Orešković državljanin RH - ako se utvrdi da nije, ne može biti premijer.

"Bez obzira na razlog, navijam za nove izbore pa kom obojci kom opanci", napisao je Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica Službe za medije Hrvatskog sabora Marina Buntić JuričićVečernjem je listu izjavila da se radi o nesporazumu.

"Očigledno je došlo do nesporazuma prilikom telefonske provjere kontakta zastupnika Stipe Petrine kada je njegovoj tajnici rano jutros dana informacija da pozivnice sukladno proceduri mogu biti poslane tek nakon što Sabor fizički zaprimi Odluku predsjednice Republike o sazivanju prvog zasjedanja, koja je vremenski stigla nakon tog razgovora", rekla je Buntić Juričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo