nije mu prvi put / Pernar kontra teorije evolucije: 'Kada kažu da se žaba pretvorila u princa, tada je to bajka'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ovo nije prvi puta da Pernar s javnošću dijeli ovakve stavove o teroiji evolucije, no tvrdi da želi natjerati na razmišljanje

27.8.2018.
9:44
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar na svom Facebook profilu usporedio je teoriju evolucije s bajkom. "Kada vam netko ispriča da se žaba pretvorila u princa, tada je to bajka.

Međutim, ako vam kaže da je transformacija od žabe do princa trajala 500 milijuna godina, tada je to znanstvena činjenica. Vjerujete li da bajka može postati stvarnost ako se u priču ubace dugi vremenski periodi", kazao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, ovo nije prvi puta da Pernar s javnošću dijeli ovakve stavove o teoriji evolucije, no tvrdi da mu je cilj ovakvim istupima natjerati ljude da razmišljaju svojom glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Pernar je i prije dvije godine pred Saboru okružen nekolicinom učenika održao govor u kojem se dotaknuo evolucije te je pokušao demantirati. "Kako je nastao kit? Vas uče da je neka krava ušla u vodu i dobila neki sonar. Gdje su ti fosili, trebalo bi ih mnogo biti, ali njih naravno nema", kazao je tada Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo